Economia

ECONOMIA

La Festa del Vi de Gandesa creix

La Festa del Vi de Gan­desa aug­menta enguany el nom­bre de cellers i la superfície del recinte, fins a 1.000 m². La 27a edició, que té lloc aquest cap de set­mana, s'ha con­so­li­dat com la cita impres­cin­di­ble per conèixer de prop els vins de la DO Terra Alta. Hi són pre­sents 27 ela­bo­ra­dors, més de la mei­tat dels ins­crits a la deno­mi­nació. El secre­tari de la DO, Jordi Rius, ha dit: “Els cellers apos­ten per la festa i se la cre­uen seva”.

Enguany el premi al millor vi blanc de la festa ha estat al Mas d'en Pol 2013, del celler Xavier Clua. Aquest petit celler de Villalba dels Arcs ja ha estat dis­tin­git enguany amb el premi a millor vi català, d'entre gai­rebé 800 referències. També va gua­nyar l'últim Gran Vinari d'Or amb el seu vi Mil·lenium 2011. La prin­ci­pal carac­terística del celler és el tre­ball amb la vari­e­tat de raïm gar­natxa blanca, que ha esde­vin­gut la ban­dera dels vins de la DO. Pre­ci­sa­ment diven­dres a la nit, un dels actes de la festa, la Nit de les Gar­nat­xes Blan­ques, va ser un èxit abso­lut. El mig miler d'entra­des d'aquesta edició es van exhau­rir en 36 hores i unes 300 per­so­nes es van que­dar en llista d'espera.

La pluja no ha per­ju­di­cat la verema de la DO Terra Alta, que s'ha tan­cat amb la pro­ducció més gran de la dècada, 43 mili­ons de qui­los. El vent de cerç ha asse­cat fulles i raïms i ha mini­mit­zat els efec­tes de l'aigua. Es pre­ve­uen vins de “gran qua­li­tat”.

REDACCIÓ



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia