Economia

El 2021 serà l’any de la museïtzació d’El Bulli 1846, diu Adrià

El cuiner avança en un vídeo a les xarxes com serà el recorregut expositiu que s’està preparant a cala Montjoi

“Ens prenem un descans fins a l’11 de gener, per afrontar amb energia un any crucial en la culminació del projecte expositiu d’El Bulli 1846”, avançava Ferran Adrià a final del 2020. Ara el cuiner i artífex d’elBulliFoundation ha revelat una mica més el seu projecte compartint un vídeo a les xarxes socials i explicant que es podrà veure a cala Montjoi de Roses, amb l’obertura prevista al públic per a aquest 2021.

La part expositiva d’aquest centre de divulgació i recerca farà un recorregut per les diverses fites creatives i culinàries del millor restaurant del món, ensenyant des de les pinces fins a les “famoses” taules de pissarra per emplatar, la manera com van evolucionar les culleres per a aperitius i fins i tot l’evolució de l’arquitectura i el disseny gràfic a l’establiment. Les llibretes de creativitat, que van servir de base per a les innovacions culinàries també seran exposades.

Altres apartats, explicava Adrià, seran dedicats a la ciència (per les innovacions d’El Bulli), portades de diaris i revistes, congressos, tallers realitzats o premis rebuts, testimonis de “la repercussió mundial” del restaurant, a més d’un espai especial dedicat al Japó.

El que no hi haurà a El Bulli1846 serà cap restaurant, tal com ha repetit Adrià aquests últims anys. “Hi menjarà gent i hi crearem plats, però no estarà obert al públic com abans”, ja havia dit el xef. Cala Montjoi s’ha convertit en un “laboratori expositiu”, un centre d’activitats de recerca i investigació sobre els processos creatius, a partir de l’experiència de l’alta gastronomia. Aquest mes de gener es tanca la segona convocatòria dels equips creatius que durant tres mesos comencen a treballar en aquest projecte. En total se’n preveien tres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’empleat sènior, la resposta a la falta de professionals

Barcelona

Dona i gran, la doble barrera per emprendre

barcelona
Sara de la Rica
Catedràtica d'Economia de la Universitat del País Basc

“La discriminació per edat és un fet provat en el mercat de treball”

barcelona
Mons Badia,
presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)

“El respecte pel medi ambient fomenta el creixement econòmic”

Barcelona
ECONOMIA

Puja la despesa dels turistes a les comarques de Barcelona

Barcelona

Canmartex potencia l’R+D en les noves teixidores

Argentona (Maresme)

Ferrimax prepara el talonari i l’organització per créixer

Sant Fost de Campsentelles
economia

El BBVA presenta oficialment l’OPA al Sabadell en les condicions previstes

barcelona
ECONOMIA

La nova marca turística de Santa Susanna distingeix la sostenibilitat i la innovació

SANTA SUSANNA