Economia

El Gremi de Restauració assegura que l’ampliació de l’horari “arriba tard” però atén el “crit d’auxili” del sector

Pallarols diu que un pas enrere seria “inassolible” i demana eliminar les restriccions d’aforament i horari

El Gremi de Restauració de Barcelona ha assegurat que la reobertura dels bars i restaurants fins a les onze de la nit “arriba tard”, però atén el “crit d’auxili” del sector davant una situació “agònica”.

El director de l’entitat, Roger Pallarols, ha afirmat que la reobertura dels sopars s’hauria d’haver permès a partir d’aquest dilluns, 3 de maig, i ha advertit que moltes empreses no es podran beneficiar de la correcció del Govern. Barcelona ha perdut un quart dels bars i restaurants, una xifra que s’elevarà a un terç al final de la crisi. Per aquest motiu, Pallarols ha assegurat que un pas enrere “no seria assumible” i ha demanat eliminar les restriccions d’aforament i horari de cara a les pròximes setmanes.

El Gremi de Restauració ha assegurat que la situació econòmica “no permet” un pas enrere i ha recordat que la pandèmia avança en la “direcció adequada”, amb un percentatge cada cop major de persones vacunades.

De cara a les pròximes setmanes, Pallarols ha afirmat que el debat se centrarà a recuperar els percentatges d’aforament interior o allargar l’horari per recuperar el funcionament habitual.

En aquest sentit, el Gremi de Restauració ha advertit que estarà atent al “qüestionable” manteniment del toc de queda un cop s’acabi l’estat d’alarma. Al marge dels dubtes sobre el seu encaix constitucional, l’entitat ha assegurat que no s’entendria que la restricció de mobilitat s’iniciés a mitjanit, una hora després dels bars i restaurants.

El director de l’entitat ha afirmat que Barcelona ha perdut ja un quart dels bars i restaurants i ha vaticinat la pèrdua d’un terç dels locals un cop acabi la crisi econòmica. Pallarols ha assegurat que la capital catalana estava cridada a tenir una crisi més dura, per la dependència de la mobilitat i la imposició de “restriccions excessivament severes”. “La situació de la restauració és dramàtica. Les defuncions empresarials són i seran molt importants”, ha lamentat.

Les restriccions han impedit servir sopars a Catalunya des del 15 d’octubre. Entre el 23 de novembre i el 20 de desembre l’hora de tancament dels bars i restaurants es va fixar a dos quarts de deu de la nit.

En tot cas, el Gremi de Restauració ha celebrat la decisió del Govern i ha agraït la “proximitat i empatia” del conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa. Així mateix, ha valorat positivament el posicionament del plenari municipal d’aquest divendres, en favor d’obrir la restauració i l’oci nocturn fins al vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

El Barcelona Wine Week (BWW) ocuparà dos pavellons a la Fira

Barcelona

L’empleat sènior, la resposta a la falta de professionals

Barcelona

Dona i gran, la doble barrera per emprendre

barcelona
Sara de la Rica
Catedràtica d'Economia de la Universitat del País Basc

“La discriminació per edat és un fet provat en el mercat de treball”

barcelona
Mons Badia,
presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)

“El respecte pel medi ambient fomenta el creixement econòmic”

Barcelona
ECONOMIA

Puja la despesa dels turistes a les comarques de Barcelona

Barcelona

Canmartex potencia l’R+D en les noves teixidores

Argentona (Maresme)

Ferrimax prepara el talonari i l’organització per créixer

Sant Fost de Campsentelles
economia

El BBVA presenta oficialment l’OPA al Sabadell en les condicions previstes

barcelona