Economia

Gastronomia

Història i receptes del Disfrutar

S’ha presentat a Girona el primer volum del llibre del restaurant barceloní

Els xefs reivindiquen la cuina d’avantguarda

La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la Universitat de Girona ha presentat el primer llibre del restaurant barceloní Disfrutar, que té dues estrelles Michelin i és al cinquè lloc de The World’s 50 Best Restaurants. El llibre, que pesa prop de 6 quilos i que és la primera vegada que es presenta, repassa els primers anys del restaurant, des de la seva obertura el 2014 fins al 2017, i ofereix una selecció de 116 receptes. Les imatges que acompanyen les receptes són obra del fotògraf Francesc Guillamet i el llibre compta amb col·laboracions de prestigi. El pròleg, per exemple, l’ha escrit Ferran Adrià, xef al costat del qual els propietaris del Disfrutar van poder créixer a El Bulli. Precisament, després de formar-se al restaurant de cala Montjoi, i un cop va tancar les portes, Castro, Xatruch i Casañas van obrir el seu primer establiment, el Compartir, a Cadaqués (2012).

L’obra, però, està formada per dos exemplars: per una banda, un llibre amb la història del restaurants i les claus de la seva oferta gastronòmica, tot reivindicant la cuina d’avantguarda, i, per l’altra, un arxivador amb un total de 116 receptes explicades pas a pas i documentades de la mateixa manera que s’organitzen els catàlegs de cuina creativa al restaurant. Ho han fet així perquè, segons han explicat els mateixos cuiners, al restaurant es treballa amb arxivadors i els xefs, que es coneixen des de fa prop de 25 anys, han volgut traslladar aquest mateix format al llibre per intentar ser al màxim d’“honestos” i apropar al lector com és el dia a dia al restaurant Disfrutar. Aquest format permet a l’usuari moure receptes i col·locar-les segons les seves preferències.

Ha estat editat per Abalon Books i s’ha imprès amb paper ecològic i “procedent de boscos sostenibles”. Es pot adquirir a les llibreries, als restaurants Compartir i Disfrutar, i a la botiga en línia CXC Store. El preu és de 166,25 euros als restaurants i pàgines webs pròpies de cuina, i de 175 euros en llibreries i en la venda en línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ