Economia

economia

Impuls a les empreses d’alimentació innovadores

Barcelona tindrà un laboratori d’emprenedoria creativa en el sector ‘FoodTech’

L’Ajuntament de Barcelona i Mercabarna han unit esforços per impulsar les empreses d’alimentació i gastronomia més innovadores. Com avança l’ACN, acaben de tancar un pacte per estudiar la posada en marxa d’un FoodLab, un laboratori que utilitzarà eines tecnològiques d’última generació per donar suport i fer créixer a Barcelona els projectes FoodTech, que apliquin la tecnologia a la cadena de valor alimentària. Concretament, l’ajuntament de la ciutat i Mercabarna s’han compromès a liderar la transformació de la zona del 22@Nord.

La nau Shield, on s’ubicarà el projecte, està pendent de rehabilitació i té una superfície de 2.000 metres quadrats. Un cop entri en funcionament, aquest espai vol convertir-se en un laboratori de referència internacional en emprenedoria creativa en el sector agroalimentari i un centre pel desenvolupament d’una indústria alimentària sostenible i saludable. Com han explicat els impulsors, l’objectiu també és atraure talent especialitzat i inversions.

Barcelona és la sisena capital del món en indústries FoodTech, després de Nova York, Boston, San Francisco, Londres i Berlín. A Catalunya s’hi concentren 185 projectes, segons el directori de l’agència per a la Competitivitat de l’Empresa, Acció, amb casos tan reeixits com Heura, star-tup catalana de carn i peix cent per cent vegetal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci
Tribuna

Memòria històrica

@sninobecerra / Catedràtic emèrit de l’IQS School of Management (URL)