Economia

ECONOMIA

La festa de la DO Empordà reuneix el sector

Hi van assistir més d'un centenar de persones

Durant l'acte es va distingir el ‘sommelier' Agustí Ensesa i el restaurant Ca la Maria de Mollet de Peralada

Més d'un centenar de persones van assistir divendres a la Festa de la Denominació d'Origen Empordà, que va tenir lloc al jaciment arqueològic d'Empúries, una trobada anual que vol ser un acte festiu per a tot el sector. Com cada any, el sector distingeix persones i establiments que hagin destacat en la difusió dels vins empordanesos, premis que aquest any van ser per al restaurant Ca la Maria de Mollet de Peralada, que va rebre el Lledoner d'Or, i per al cofundador de l'Associació Catalana de Sommeliers, president dels Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya i fundador de l'Escola de Tastavins del Gironès, Agustí Ensesa, guardonat amb el Bacus Emporità.

Ca la Maria de Mollet de Peralada va ser premiat pel seu decidit suport als vins de la DO Empordà. Albert Barris, que va recollir el premi, representa la tercera generació d'una família que va obrir una botiga al públic l'any 1945, on també servien menjars. Setze anys més tard, rebien permís com a Casa de Comidas i, ara fa trenta anys, van estrenar les actuals instal·lacions. De servir només vi de Mollet, avui la seva carta ofereix una àmplia varietat de referències de cada celler de l'Alt Empordà i, des de fa un temps, de cellers del Baix Empordà.

Agustí Ensesa, recentment nomenat soci d'honor de l'Associació Catalana de Sommeliers, és tota una personalitat a la família del vi en general i a la societat gironina, en particular. Sommelier diplomat per l'Incavi, analista vitivinícola, propietari del restaurant Edelweiss i d'una xarcuteria a Girona; és també cofundador de l'Associació Catalana de Sommeliers, dels Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya, de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol de l'Empordà i fundador de l'Escola de Tastavins del Gironès; també és professor del curs de sommeliers de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona i de la Universitat de Girona i membre del comitè de tast de la DO Empordà, entre molts altres càrrecs.

La DO Empordà agrupa una cinquantena de cellers de l'Alt i el Baix Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Camp de Tarragona rep 336 milions d’euros dels fons europeus

Tarragona
GIRONA

Suspenen la Fira de la cervesa i la botiga al carrer de demà per previsió de pluja

GIRONA
economia

Multa de 150 milions a Ryanair, Vueling, Volote i Easyjet per cobrar per l’equipatge de ma

barcelona
economia

Un 30% menys de viatgers a l’abril als allotjaments turístics extrahotelers

Barcelona

Vint-i-una empreses gironines opten als premis Etalentum

GIRONA
unió europea

El TJUE tomba el tram autonòmic de l’impost d’hidrocarburs

barcelona

Les comarques gironines rebran 360 milions d’euros de fons europeus

sant joan les fonts

El sector del suro confia en les darreres pluges per salvar la collita

Girona
Economia

L’IPC repunta tres dècimes al maig fins al 3,6% per l’electricitat i els carburants

barcelona