El protagonista

Leo Messi

Segon doblet en quatre dies per a Messi

Ha jugat un partit menys que la resta –en l'estrena en la lliga contra l'Sporting era a Rosario, la seva ciutat natal, tractant d'ajudar la seva selecció– però això no és cap impediment perquè Leo Messi sigui el màxim golejador de la lliga. Cinc gols en tres jornades deixen clar el moment de forma que passa el futbolista amb més màgia del planeta. Ahir en va tenir prou amb 62 minuts per fer dos gols i sortir ovacionat d'un estadi on la temporada passada ja va ser determinant. En aquella ocasió va sortir de la banqueta per decidir un partit que s'havia complicat massa la temporada passada. En aquell precedent, Guardiola el va reservar a la banqueta, però el va fer entrar en l'última mitja hora perquè marqués dos gols (un dels quals va ser el número 5.000 del Barça en la lliga) i capgirés l'1-0 inicial de Zigic. Ahir el de Santpedor, va canviar de tàctica. El va posar a l'onze, el va fer jugar 60 minuts i el va reservar l'última mitja hora. El resultat: el mateix. Messi va fer dos gols que van possibilitar la quarta victòria consecutiva d'un Barça que, a diferència de la temporada anterior, va obtenir un triomf molt plàcid a El Sardinero. Messi hi va tenir bastant a veure. En el minut 23 –després que Ibrahimovic hagués inaugurat el marcador– deixava el partit impossible per als cantàbrics amb un xut des de la frontal de l'àrea imparable per a Toño. L'argentí certificava el seu millor inici de lliga des que vesteix la samarreta blaugrana, ja que mai abans havia marcat en tres jornades de lliga seguides. El curs passat va marcar en quatre partits seguits –Atlético, Athletic (lliga), Mallorca (copa) i Olympique de Lió (Champions)– però no tots van ser en la competició estatal.

En el descans, Messi no en tenia prou. De fet, ho va deixar clar en l'última jugada de la primera part quan l'àrbitre li va anul·lar un gol per fora de joc quan va rematar de cap una bona centrada de Dani Alves. Dit i fet, disset minuts després de la represa va arrancar des de la seva posició habitual, la banda dreta, va deixar els rivals clavats amb un canvi de ritme i va superar Toño amb una rematada precisa que va entrar per tot l'escaire. Era el segon doblet de Messi (dissabte va fer dos gols més contra l'Atlético de Madrid) i el cinquè gol de la present temporada després d'estrenar-se a Getafe (va fer el 0-2 després d'una bona assistència d'Ibrahimovic). El gol permet avançar el seu company Zlatan Ibrahimovic (el suec ha marcat en les quatre jornades de lliga) en l'aferrissada lluita que està mantenint en aquest campionat i també liderar la classificació de màxim golejador de la lliga. Messi té un gol més que Cristiano Ronaldo i Villa i certifica el seu millor inici amb el gol des que defensa la samarreta blaugrana.

L'argentí té l'oportunitat d'establir un nou rècord (quatre jornades consecutives marcant) si és capaç de marcar dissabte a Màlaga. Avui es compleix una setmana des que l'argentí va renovar el seu compromís amb el club fins al 2016. Quatre gols en quatre dies deixen clara l'ascendència que té l'argentí en un equip i en una lliga que saben que està un esglaó per sobre de la resta.

Assoleix un nou rècord personal: mai abans havia marcat en tres jornades consecutives

Messi es consolida com a pitxitxi de la lliga amb dos gols més i ja n'ha fet cinc en tres partits