Barça

Pas endavant del Barça davant un bon Llevant (0-2)

Un autogol de David Navarro i un gol de Luis Suárez permeten als blaugrana refermar-se en el lideratge

Un autogol de David Navarro a la meitat del primer període i un gol al final de Luis Suárez han donat aquest diumenge la victòria al FC Barcelona en el Ciutat de València, en un enfrontament en el qual l'equip blaugrana no ha trobat la forma de superar amb claredat un rival que ha competit i ha estat a l'altura del partit.

Fins a l'última jugada del xoc, quan ha arribat el 0-2, el Llevant ha tingut l'oportunitat d'igualar una contesa en la qual ha sabut posar en dificultats al Barça. Al Llevant li ha costat adaptar-se, però quan ho ha fet ha complicat al seu rival un partit en què les diferències no han estat les esperades entre el primer i l'últim classificat de la Lliga espanyola.

Els deu primers minuts del FC Barcelona han sigut asfixiants per al Llevant, que no trobava la forma de sortir de la seva parcel·la davant les constants combinacions en atac de tot l'equip de Luis Enrique.

Només a partir de llavors s'ha registrat alguna tímida aproximació dels llevantinistes a la meta de Claudio Bravo, que ha tocat la seva primera pilota als onze minuts. Ha sigut per fer un servei de porteria.

Encara que sense tanta insistència com al principi, el Barcelona manava clarament en el partit i en una penetració per l'esquerra d'Iniesta i Jordi Alba, el centre del lateral ha donat a l'esquena del central local David Navarro i la pilota s'ha esmunyit a la porteria de Mariño.

El gol ha igualat una mica el matx, no perquè l'equip visitant canviés, sinó perquè el conjunt local ha trobat al contraatac els espais que fins aleshores se li havien negat.

Així, en l'últim quart d'hora del primer temps, l'equip valencià ha disposat de les seves dues opcions de gol. La primera ha arribat en una falta llançada per Verza, que ha sortit alta, i la segona, la més clara, en un contraatac perfecte en el que Morales ha enviat la pilota al pal.

El FC Barcelona ha dominat clarament el joc en tot el primer període, encara que ha elaborat menys accions de perill de les habituals i el Llevant s'ha mostrat amb les idees clares per frenar el seu rival i ha tingut opcions d'anar-se'n al descans sense estar per darrere al marcador.

Amb la mateixa tònica del final del primer període ha començat el segon, ja que el Llevant no li ha perdut la cara al partit, i ha generat alguns contraatacs perillosos. La seva pressió feia que el Barça no se sentís còmode.

El plantejament defensiu del Llevant dificultava el joc del Barcelona que, malgrat estar gairebé sempre prop de l'àrea de Mariño, no trobava el forat per aconseguir un segon gol que tanqués el matx.

El partit mantenia la tensió del marcador i mentre el Barcelona ha buscat més equilibri amb a l'entrada de Busquets, el Llevant ha arriscat al reforçar el centre del camp amb Camarasa, però ha perdut la intensitat de Deyverson al substituir-lo per Ghilas.

Quan el partit s'acostava al final, l'objectiu del FC Barcelona passava més per administrar l'avantatge que per buscar el segon gol i els contraatacs d'un Llevant un xic més ofensiu, es trobaven amb una defensa barcelonista més protegida.

Amb el Llevant bolcat, l'última jugada del partit, en temps afegit, ha posat el 0-2 en el marcador en un contraatac resolt per Luis Suárez.