BÀSQUET / LEB PLATA

L'ADT sucumbeix contra el líder tot i la gran actuació de Thompson

El pivot va estar esplèndid però les pèrdues i el rebot van pesar

L'ADT va tornar a demostrar que, tot i la seva classificació, pot competir amb tothom. Fins i tot amb el líder, al qual va tenir amb l'ai al cor fins l'últim minut gràcies al seu inconformisme, als triples –que van aparèixer tard– i a Ronald Thompson, exuberant (27 punts i 11 rebots) però a estones massa sol. Al final l'Osca va mostrar més continuïtat en el joc i això li va donar el triomf.

El primer quart va ser elèctric. 21-29 amb Thompson acaparant el joc a dins (12 punts sense errada, i encara va tenir temps per donar cinc assistències) i Guirao (8) i Coll (6) constituïts en referents del perímetre. Però estava clar que a uns minuts atòmics (14/16 de 2 per a l'ADT) els locals respondrien amb defensa. Així, Thompson no va anotar en tot el segon quart i Steve Johnson i Zach Andrews van prendre el comandament (12-2 en tres minuts i 35-33). Les primeres aparicions de Viñas i Arzallus van mantenir l'equilibri (36-39 i 41-41), però aleshores va emergir la figura de Diane, que va iniciar un parcial de 10-0 abans del descans i el va completar tornant del vestidor (51-41).

Era la primera oportunitat per trencar el partit però Thompson ja havia recuperat l'alè i tornava a ser un malson per a la defensa local. El problema és que estava massa sol (10 dels 15 punts del quart van ser seus), que ell mateix i tot l'equip en general perdien massa pilotes i que la línia exterior dels locals continuava anotant de tres en tres amb uns percentatges molt bons, a diferència de l'ADT, que s'hi va acabar obsessionant (sis errors en el quart). A més, no va ser fins al minut 24 que els de Miquel Domingo van anar al tir lliure per primer cop (Thompson en va fallar un d'addicional).

Tot semblava sentenciat amb el 70-56 de l'últim descans, però a cop de triple (4/5 en l'últim quart) i de fe es va anar retallant la diferència, malgrat la dificultat per tancar el rebot defensiu, fet que va donar molta vida als locals, que van tenir cinc segones opcions en aquest últim quart. Amb 81-75 i 3:40 per jugar-se, l'ADT va perdre un atac per situar-se a quatre. Va ser una escena massa repetida cada cop que l'ADT tenia la possibilitat de pressionar l'Osca en el marcador. En una nit competitiva que mereixia un final millor. Malgrat tot, amb dues pèrdues forçades a Johnson i un 2-10 en l'últim minut –quan Ronald Thompson ja havia estat substituït–, la por es va instal·lar en els locals (91-88) però Johnson va trencar la pressió per anotar el bàsquet decisiu.