Opinió

De reüll

Menys alcohol i més sucres

El Minis­teri de Sani­tat de l’Estat espa­nyol s’ha mar­cat l’objec­tiu de reduir el con­sum d’alco­hol amb una mesura que apunta direc­ta­ment als res­tau­ra­dors i el sec­tor del vi. L’objec­tiu és reduir les malal­ties car­di­o­vas­cu­lars i, per fer-ho, volen obli­gar els bars i res­tau­rants a ofe­rir, de forma gratuïta, aigua de l’aixeta amb els menús tal com es fa en altres països de la UE. D’entrada, la mesura sem­bla inno­cent. Però no ho és.

Si l’objec­tiu és que el con­su­mi­dor deixi de beure vi o cer­vesa diària­ment, pot­ser li hauríem d’expli­car per què és millor l’aigua. Sem­pre he cre­gut que la infor­mació és la millor opció. D’altra banda, cal sos­pe­sar el fet que la reti­rada de l’alco­hol dels menús pot pro­vo­car un incre­ment del con­sum de begu­des car­bo­na­ta­des, car­re­ga­des de sucres o edul­co­rants arti­fi­ci­als. No sem­bla gaire sa, no? Però com li ho expli­quem al con­su­mi­dor?

Pre­ci­sa­ment, una enquesta recent de les Asso­ci­a­ci­ons de Con­su­mi­dors de l’Estat espa­nyol demos­tra que un 50% dels con­su­mi­dors no lle­gei­xen mai les con­tra­e­ti­que­tes dels pro­duc­tes ali­men­ta­ris. Els experts reco­ma­nen posar molta atenció en el con­tin­gut dels pro­duc­tes que com­prem i inten­tar defu­gir els eslògans enga­nyo­sos. Menys alco­hol i més sucre no és un bon negoci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia