Opinió

Experiències gastronòmiques

A Girona vivim una revolució gastronòmica molt important

Una experiència agra­da­ble es pot defi­nir com la fusió d’apre­nen­tat­ges i diver­ti­mento, vin­cu­lada a una situ­ació vis­cuda. Puc afir­mar que aquesta set­mana mol­tes per­so­nes han expe­ri­men­tat con­ne­xi­ons sen­so­ri­als amb la gas­tro­no­mia, que és aquesta sin­to­nia que neix entre l’art culi­nari i la relació humana per sen­tir satis­facció i benes­tar amb una cuina sana, un pro­ducte exqui­sit i una bona com­pa­nyia. El Fòrum Gas­tronòmic de Girona és un model de fira congrés que pro­posa des­co­brir el nos­tre ter­ri­tori i la sin­gu­la­ri­tat de tota la pro­ducció ali­mentària local, així com pre­senta la inno­vació en tot allò que abraça con­tin­gut i sen­ti­ment vers les parau­les cul­tura i conei­xe­ment, cui­nar amb consciència, con­sum res­pon­sa­ble, cuina d’autor, menú sos­te­ni­ble, filo­so­fia Loca­vore, eco­no­mia cir­cu­lar, hor­tes i pro­duc­tes de quilòmetre zero, vinyes, cellers i vins. Amb els estu­di­ants que tinc als grau de Turisme i grau d’ADE de la UdG hem fet una classe dis­rup­tiva a la fira, conei­xent de pri­mera mà per­so­nes que tenen passió pel ter­ri­tori i amb els quals hem com­par­tit pro­jec­tes, tas­tos i tre­ball en xarxa. Agraïda a tot­hom qui ha escol­tat, atès i trac­tat amb cura la nova gene­ració d’empresàries i empre­sa­ris. Cata­lu­nya aquest any ostenta la dis­tinció de regió mun­dial de la gas­tro­no­mia, la pri­mera regió turística euro­pea que rep aquest reco­nei­xe­ment. Sí, tenim molts pai­sat­ges, molts pro­duc­tors locals i mol­tes DO arreu, però a Girona vivim una revo­lució gas­tronòmica molt impor­tant. I parlo de ter­ri­tori i el pes de les vuit comar­ques giro­ni­nes. “La cuina d’un país és el seu pai­satge posat a la cas­sola”, deia Josep Pla. Avui viat­gem per con­nec­tar amb cul­tu­res i des­ti­na­ci­ons, a vega­des per des­con­nec­tar i recon­nec­tar amb nosal­tres i les experiències més memo­ra­bles les asso­ciem a la gas­tro­no­mia. Com­par­tir una con­versa a l’entorn d’una taula, un pícnic davant una mera­ve­lla de la natura i par­ti­ci­par en una vinya, un arros­sar o un trull, és viure el doble. Pre­ci­sa­ment per pro­moure experiències úniques torna aquest abril Vívid, el mes de l’eno­tu­risme a la Costa Brava. Un esde­ve­ni­ment de referència amb tallers, visi­tes cellers i acti­vi­tats museus en què el vi DO Empordà és el pro­ta­go­nista. La nos­tra res­pon­sa­bi­li­tat cap a una eco­no­mia rege­ne­ra­tiva es basa a con­su­mir i comu­ni­car les excel·lències dels pro­duc­tes de pro­xi­mi­tat i gene­rar una veri­ta­ble estima a la terra on vivim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia