Opinió

LA GALERIA

Girona rai!

Negar que és una vergonya que el 2011 l'N-II estigui com està i com estarà durant uns anys, és negar una evidència brutal

Ja ho sé, que estem en precampanya electoral i que per això les declaracions dels polítics, de totes les bandes, s'han d'agafar com el que són: arguments partidistes destinats a l'electorat. I encara diria més, destinats a l'electorat propi, és a dir, no tant a captar vots indecisos o que en altres conteses han votat per altres opcions, sinó destinats a no perdre els considerats vots propis. He d'excloure d'aquesta anàlisi el PP perquè el partit de la dreta espanyola està en alça, i per tant ells sí que saben que captaran vots d'altres formacions, el que els permetrà augmentar la seva representació a Catalunya i, en això tothom coincideix, recuperar la representació a la demarcació de Girona. Però tot i això em sorprèn com es pot tractar, com alguns ho fan, els ciutadans com si fossin nens petits o, pitjor, idiotes.

Hi ha coses que són palpables i que no canviaran per unes declaracions en els mitjans de comunicació. Per molt que ho repeteixin cinquanta vegades, ensenyin números sempre manipulats en funció dels interessos propis o es discuteixin amb els rivals amb declaracions que donen titulars. Anem als exemples: que Girona està maltractada en el tema de les infraestructures. Negar que és una vergonya que el 2011 l'N-II estigui com està i com estarà durant uns anys, és negar una evidència brutal. Ningú s'hauria d'atrevir a fer-ho. Perquè la marginació que ha tingut aquesta carretera nacional és innegable, com ho és que ha estat volguda i decidida, la marginació, des d'on manaven. Veient les carreteres i autovies que hi ha arreu de l'Estat, fa encara més flagrant el que ha passat amb aquesta carretera que connecta Madrid amb l'Estat francès per la Jonquera des de la visió radial de l'Estat. És vergonyós que no es fes el desdoblament a final dels anys setanta o començament dels vuitanta. Per tant, tot ve de llavors i no s'hi val a dir que han estat només uns o altres, PSOE o PP, els culpables de la situació. Ho han estat tots. I l'aspecte actual de la carretera és vergonyant. Què fan, doncs, discutint de qui és la culpa o quan s'arreglarà tot plegat? El cert és que anar per l'N-II de Barcelona a la Jonquera és un autèntic insult. I això hauria de tenir un preu polític. Cert, hem tingut autopista, que hem pagat i continuarem pagant. I la comunicació per tren és tan o més vergonyosa, per als viatgers i per a les mercaderies. Ja sé que ens diuen que fan el TAV, però això no pot amagar que també arriba tard i malament. Catalunya ha estat maltractada en relació amb Espanya pel govern espanyol. I Girona molt en particular. Molt Girona rai!, però hem rebut de tots costats i n'hi ha que des de casa encara ens ho neguen.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.