Opinió

LA GALERIA

Les barraques

Fa molt anys que la iniciació per a molts joves són les barraques. Amb alcohol,
i porros, i polsims. Com
a per tot la resta de l'any

Aquests dies de pluja propensos a la nostàlgia tardoral he passat revista als meus records de Fires. De les Fires de Girona, la ciutat on vaig néixer i on he viscut i treballat. D'aquestes Fires, des de fa anys i panys tothom vol canviar-ne el model. Són records d'aquella època de començament dels seixanta, en què les famílies treballadores pencaven molt i ingressaven poc. D'anar-hi amb els pares, un dia, perquè l'economia manava. D'estrenar cada dos anys un abric perquè, a la memòria, les Fires eren fredes, molt fredes. De cavallitos i vals de la xocolata Torras que aconseguíem guardant les cobertes de les rajoles que de tant en tant compraven a casa. De fer la pilota a la meva tieta i els avis per, ja de més gran, anar als autoxocs i a menjar els perritos calientes que encara no sabíem que en deien frankfurts i que només es trobaven aquelles èpoques perquè encara no hi havia el Köning ni El Niu, ni el Got. De voltar i voltar entre les atraccions per a gent gran vigilant trobar-te les primeres noies que també buscaven algú, preferentment amics teus. De fer la megafonia al Certamen, amb el que això suposava de plus per fer-te veure, quan ja treballava en mitjans de comunicació. I d'anar a les barraques. Ja no érem adolescents quan es van posar de moda les barraques. Però recordo les barraques sota les vies del tren, nits senceres fins que la gent de la neteja ens feia fora. Nits envoltats de periodistes i fauna nocturna. I alcohol, molt d'alcohol i molt de fum, fins i tot de porro encara que ja no tocava. Ni tocaven polsims estranys, que també n'hi havia. Molts anys fins gairebé la quarantena.

I sempre sentint a parlar que cal canviar el model. Però fa molts anys que la iniciació per a molts joves són les barraques, ara molt més ben organitzades que abans. Hi ha alcohol, i porros, i polsims estranys, és clar que sí. I gent que en pren i d'altra que no. Com a per tot la resta de l'any. És bo controlar que no es vengui alcohol a menors, com cal fer-ho sempre i a tota la ciutat. Però hi ha adolescents que hi van a descobrir i a descobrir-se. Alguns beuen i veuen clarejar. D'altres, no. Els pares hi tenen molt a dir. Les barraques han funcionat i de problemes n'hi ha hagut, com sempre n'hi ha i n'hi haurà. Com bandes d'adolescents que atraquen gent. I gent que beu i fuma... Compte a canviar el model, no fos cas que ho empitjoréssim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.