Successos

L'Incasòl licita per 251.000 euros les obres per completar la rehabilitació del teatre Orfeó Montsià d'Ulldecona

TERRES DE L'EBRE

L'Institut Català del Sòl (Incasòl), ha iniciat el procés de licitació de les obres que permetran finalitzar la segona fase de rehabilitació del teatre Orfeó Montsià, a Ulldecona, amb un pressupost de 250.937,59 euros. Les obres que ara es liciten, en el marc de l'acord entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació per aturar el deteriorament progressiu dels nuclis antics i els entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya, han de permetre finalitzar la segona fase de rehabilitació que va quedar interrompuda temporalment en fer fallida l'empresa adjudicatària.

Les actuacions d'aquesta segona fase de rehabilitació del teatre Orfeó Montsià tenen un termini d'execució previst de vuit mesos. L'Incasòl ha executat una primera fase de rehabilitació de l'edifici consistent en la reforma de la caixa escènica i el cos de vestidors. Aquesta segona fase se centrarà en el cos d'accés i s'ampliarà amb un solar del carrer Orfeó.

Concretament, l'actuació consistirà en finalitzar la coberta del cos d'accessos i la sala polivalent, la reestructuració de l'accés principal i les dependències de les entitats, l'adequació de serveis a l'ampliació en el solar annex i les millores a la caixa escènica i al cos de vestidors.

L'obra es basa en un projecte de l'arquitecte Carles Brull, i els promotors són l'Ajuntament d'Ulldecona, la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge, la Direcció General del Patrimoni Cultural i l'Institut Català del Sòl, dins del programa de l'1% cultural. L'Ajuntament d'Ulldecona i l'Incasòl finançaran l'obra a parts iguals.

L'origen de l'edifici del teatre de l'Orfeó Montsià, al nucli urbà d'Ulldecona, està vinculat a l'entitat cultural-musical del mateix nom creada l'any 1922 que en va promoure la construcció amb la participació popular mitjançant jornals de vila. Anys més tard, va passar a ser propietat municipal.

Actualment, l'edifici és conegut sobretot per les representacions de la Passió d'Ulldecona, però també serveix d'escenari a un gran nombre d'activitats culturals. A més del Patronat de la Passió, habitualment hi desenvolupen les activitats la Banda de Música d'Ulldecona, l'Orfeó Ulldeconenc, el Centre Cultural i Recreatiu, i Ull de Teatre. Aquestes tres darreres entitats tenen instal·lades en l'edifici les seves respectives seus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.