Franja La 2

Dimarts, 21 setembre de 2021
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 25'
06.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
Para todos La 2
El programa se centra aquesta setmana en el medi ambient. Plàstics, xarxes de pesca i altres materials acaben al mar i es converteixen en un autèntic parany per als animals i les plantes que viuen als oceans. A més, Montse Elias entrevista el dietista-nutricionista Aitor Sánchez per conèixer els efectes de l'alimentació en el medi ambient. Sánchez acaba de publicar un llibre titulat Tu dieta puede salvar el planeta. Més tard, l'espai descobreix el treball de Jimmy Weterheim. Aquest jove noruec ha creat la plataforma Human Aspect amb l'objectiu de donar a conèixer diferents casos de problemes de salut mental. Finalment es reflexiona sobre la solidaritat i es dona a conèixer el treball de l'ONG Crecer con futuro.
Altres
Durada: 35'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Italia salvaje. Los grandes depredadores
Osos italianos
L'os bru dels Apenins, l'os marsicà, és un dels mamífers més amenaçats d'Itàlia. Actualment es troba en perill d'extinció, i s'estima que n'hi ha uns 50 exemplars. Viuen al Parc Nacional dels Abruços i tots estan controlats mitjançant collarets de radiofreqüència.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
S'emeten els reportatges Ciberseguridad i Noticiero Científico y Cultural Iberoamericano. També s'entrevista Rubén Sánchez, secretari general de FACUA, per parlar de la factura de la llum a Espanya. Finalment, la doctora en Psicologia Laura Rojas-Marcos dona consells per a la tornada a la rutina.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou El camino de los hombres: Los Paises Bajos: la ruta de las flores: Caminant per la famosa ruta de les flors, la Ruta Bloemen, es camina entre el patrimoni arquitectònic holandès i els agricultors apassionats, per al plaer dels ulls. Un itinerari enlluernador de colors i aromes. Un viatge excepcional al cor del país de Rembrandt.
Documentals
Durada: 55'
11.50
Los puentes más extraordinarios del mundo
El Puente de Hierro
Símbol de la Revolució Industrial, el Pont de Ferro a Shropshire, Anglaterra, va ser el primer pont del món construït completament de ferro. Rob revela les dificultats trobades en la construcció del pont i com va inspirar Thomas Telford a dissenyar l'aqüeducte navegable més alt del món.
Documentals
Durada: 45'
12.35
Mañanas de cine: Cimarrón: Un tren llamado Blue Mo
Un exconvicte segresta el Francis, cosa que obliga Marshal Crown a ajudar-lo a rescatar un grup de presoners que estan sent traslladats a la presó federal en un tren especial.
Pel·lícules
Durada: 75'
13.50
Imperios de plata
El 1860, després de perdre la Segona Guerra de l'Opi contra una aliança de potències occidentals i el Japó, la Xina aguditza la seva decadència i perd sobirania fins a posar en perill la seva existència, i la plata, que va fer la Xina pionera de la globalització econòmica, deixa d'usar-se com a moneda el 1935.
Documentals
Durada: 65'
14.55
La odisea griega con Bettany Hughes
Peloponeso. Esparta, Mistras, Micenas
Bettany Hughes arriba al Peloponès, península que va ser llar d'alguns reis llegendaris de l'antiga Grècia i de violents guerrers. La historiadora visita les ciutats d'Esparta, Mistràs, Micenes i Pilos per seguir els passos d'Odisseu.
Documentals
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El lado salvaje de África: La batalla de los sexos i Los sentidos en la sabana: Vista, olfacte, gust, tacte, oïda. Es veu com usen els animals els seus cinc sentits a la sabana. No es pot generalitzar, perquè cada espècie ha desenvolupat els seus sentits d'acord amb unes característiques pròpies adaptades al seu entorn, amb la finalitat de sobreviure.
Documentals
Durada: 95'
18.05
Documenta2
Inclou El camino de los hombres: Oman: la ruta del incienso: La Boswellia Sacra és un arbre que produeix una goma de mastegar que ha encisat faraons, reis i emperadors durant mil·lennis. La seva manufactura, activitat que es perd dins la boira del temps, ha assegurat permanentment la prosperitat del país.
Documentals
Durada: 55'
19.00
Grandes viajes ferroviarios por Australia
De camberra a Melbourne
Després d'un passeig amb globus sobre Canberra, Michael viatja al cor multiètnic de la segona ciutat més gran d'Austràlia, Melbourne, i s'envolta del seu ambient europeu. Michael visita el Luna Park, que té la mateixa edat que el seu guia de viatges ferroviaris per Austràlia, Bradshaw.
Documentals
Durada: 60'
20.00
Página 2
Julia Navarro
Òscar López viatja aquesta setmana a Brussel·les, un dels escenaris on transcorre la nova novel·la de la periodista i escriptora madrilenya Julia Navarro. De ninguna parte explica la història de dos nois, un libanès i l'altre jueu, que comparteixen un mateix episodi dramàtic. A partir d'aquest fet, i en diferents escenaris del món, les seves respectives vides es van entrecreuant. A més, el programa es passeja per la Feria del Libro de Madrid per recollir les opinions de tots els implicats: llibreters, editors, escriptors i lectors.
Altres
Durada: 30'
20.30
Espacios naturales: huellas trashumantes
Caballos trashumantes de los Pirineos
El ramader Josep Banlles és un enamorat dels cavalls. Viu per tenir-ne cura. Trasllada un ramat de 200 cavalls hispanobretons per diferents valls del Pallars Jussà, Lleida. És una transhumància circular, única a la Serralada Pirinenca, el destí de la qual són les pastures fresques d'altura.
Documentals
Durada: 30'
21.00
Días de cine
Especial San Sebastián. Espai dedicat a l'actualitat cinematogràfica.
Altres
Durada: 5'
21.05
Edificios flexibles. El futuro de la arquitectura
Mai abans hi havia hagut tanta gent a la Terra. Arquitectes, urbanistes i enginyers de tot el món busquen respostes a una de les preguntes més urgents de la nostra era: com es podrà, com a ciutadans del món, viure junts i feliços en el futur i on és l'espai per a aquest futur.
Documentals
Durada: 55'
22.00
El comisario Montalbano
Un diario del 43
Després de la demolició a Vigata d'una sitja, apareix un diari de 1943, escrit per un jove d'uns quinze anys, que arriba a les mans del comissari Montalbano. S'hi fa al·lusió a un terrible esdeveniment. L'endemà, un ancià de 92 anys apareix assassinat a trets a casa seva.
Sèries
Durada: 110'
23.50
Documentos TV
Inclou Canciller Merkel
Altres
Durada: 65'
00.55
Metrópolis
Cannes 2021
La 67a edició del Festival Internacional de la Creativitat Cannes Lions es va celebrar el 2021 en versió digital, sense renunciar a les seves motivacions.
Altres
Durada: 35'
01.30
Festivales de verano
Flamenco on Fire 2021. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 50'
02.20
Documenta2
Inclou El camino de los hombres: India: la ruta de buda: Al nord de l'Índia, entre l'estat de Bihar i Uttar Pradesh, se segueixen els passos de Buda, des del seu lloc de naixement fins al seu Nirvana. Se'n descobreix la història a través dels llocs on va viure les etapes principals de la seva vida.
Documentals
Durada: 50'
03.10
Los puentes más extraordinarios del mundo
El viaducto de Millau
El viaducte de Millau sobre el congost de Tarn al sud de França és el pont més alt del món i un dels més bonics. L'equip de dissenyadors es va enfrontar a una tasca aclaparadora: construir un pont el disseny del qual tingués el mínim impacte ambiental, però que alhora fos bonic.
Documentals
Durada: 45'
03.55
Grandes viajes ferroviarios por Australia
De Adelaide a Perth
Després de visitar els cellers a McLaren Val, Michael s'uneix a l'Indian Pacific Railway a Adelaide, Austràlia del Sud, i viatja a través de la vasta i inhòspita plana de Nullarbor fins a la ciutat de la febre de l'or de Kalgoorlie, i finalment a Perth.
Documentals
Durada: 60'
04.55
El bosque protector
Restauración forestal. el Marquesado de Zenete
Comarca del Marquesat de Zenete, a Sierra Nevada. En el documental es descriu la recuperació del bosc a mitjan segle XX en un terreny pràcticament exhaurit pels humans.
Documentals
Durada: 25'
05.20
La aventura del saber
S'emeten els reportatges Cinema Jove i Universo Sostenible: Arquitectura sostenible. També s'entrevista Pilar Requena, periodista i directora actual de Documentos TV, i Javier de los Bueis, director d'INAV ESO.
Altres
Durada: 40'