Franja La 2

Dilluns, 6 desembre de 2021
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Página 2
Carmen Maria Machado
Óscar López entrevista l'escriptora estatunidenca Carmen Maria Machado, que dona testimoni del maltractament en la comunitat queer a La casa de los sueños. A continuació, es conversa amb la canadenca Rachel Cusk de la seva Segona casa i es repassen els gèneres i subgèneres literaris actuals.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
08.15
El mar que desapareció
Fa 120.000 anys, la temperatura mitjana de la Terra era quatre graus més alta que l'actual, una diferència mínima que va provocar un canvi radical en l'habitabilitat del planeta. Els vestigis d'aquesta Edat de Gel s'observen a l'arxipèlag de Kvarken, a Finlàndia, Patrimoni de la Humanitat des de 2006.
Documentals
Durada: 55'
09.10
Documenta2
Programa que ofereix els documentals més premiats del panorama nacional i també mostra treballs estrangers.
Documentals
Durada: 5'
09.15
El escarabajo verde
Volando hacia el cambio
El programa analitza aquesta setmana el futur de l'aviació i s'endinsa en els projectes d'ampliació d'aeroports de Barcelona i Madrid. El reportatge dona veu a diferents organitzacions i empreses relacionades amb l'aviació i reflexiona sobre el futur d'aquest mitjà de transport que, de moment, és el que més emissions allibera a l'atmosfera.
Altres
Durada: 25'
09.40
100 años de Residencia de Estudiantes
El 2010 es compleixen els 100 anys de la fundació de la Residencia de Estudiantes. Una institució creada pels intel·lectuals i científics espanyols més destacats per tal de revolucionar l'ensenyament al país.
Documentals
Durada: 65'
10.45
Documenta2
Inclou Constructores de imperios: El Imperio Romano: L'imperi Romà va ser un dels més grans i poderosos de la història mundial, i va arribar a regnar sobre 70 milions de persones en el seu punt àlgid. En aquest episodi, el programa repassa els 10 llocs que van definir el seu poder.
Documentals
Durada: 55'
11.40
Las casas más extraordinarias del mundo
Noruega
Piers Taylor, guardonat arquitecte, i Caroline Quentin, apassionada de les cases, viatgen al voltant del món visitant les cases més innovadores mai construïdes.
Documentals
Durada: 65'
12.45
Mañanas de cine: Dinastía
La història d'una família pionera que es va enriquir a principis del segle XIX a la frontera d'Ohio.
Pel·lícules
Durada: 100'
14.25
El viaje de Gino en el expreso
La gran línea de Lombardía. Milán-Bergamo
A la regió de la Llombardia, el Gino visita Milà, capital de la moda. Abans d'arribar a Bèrgam, fa una parada a Treviglio, on coneix l'emblemàtica fàbrica de bicicletes Bianchi. Inspirat en aquestes ciutats, el Gino prepara milanesa de vedella i galetes al lemoncello.
Documentals
Durada: 20'
14.45
Viaje al pasado de las ciudades
Inclou Benarés, India: una forma de vida ancestral i Kioto: la fortaleza de la madera: Kyoto és l'epicentre cultural del Japó. El Jason es mostra impacient per contemplar la preservació de les seves tradicions, així com de la seva arquitectura, rica en detalls, on la fusta és la protagonista.
Documentals
Durada: 50'
15.35
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Uno entre mil i El corazón salvaje de los Países Bajos: Els ocells anuncien alegrement l'arribada de la primavera. L'espai mostra com el blauet alimenta les seves cries, la família de senglars aprèn a nedar, les cries d'àguila ratera es diverteixen juntes i com reacciona el cervatell a la nova ventrada.
Documentals
Durada: 95'
17.55
Documenta2
Inclou Constructores de imperios: El Antiguo Egipto: La civilització de l'Antic Egipte va durar més de 3.000 anys. En aquest episodi, es viatja en el temps per apreciar la seva història a través de deu dels seus edificis més famosos i espectaculars. Entre altres, es veuen les piràmides de Guiza, la tomba de Tutankamon i els temples de Luxor i Karnak.
Documentals
Durada: 55'
18.50
Bajo el polo
Caminando bajo el polo
L'expedició intenta recórrer els 800 quilòmetres que separen el Pol Nord geogràfic de les costes del Canadà i fer immersions extremes.
Documentals
Durada: 55'
19.45
Pel·lícula: Nómadas del viento
Documental que convida a descobrir la Terra amb una altra mirada, la de les aus migratòries, recorrent el planeta d'un pol a l'altre i sobrevolant tots els continents a través dels paisatges més salvatges, des de les tundres àrtiques fins als deserts asiàtics.
Pel·lícules
Durada: 85'
21.10
Construcciones imposibles
La asombrosa casa colmena
En aquesta ocasió, una mare soltera construeix la seva casa al vessant d'una muntanya a base d'hexàgons prefabricats i premuntats.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Días de cine clásico: Superman
Davant l'amenaça de destrucció del planeta Krypton, Jor-El introdueix el seu fill en una nau i l'envia al planeta Terra. Adoptat per la família Kent, el nadó creix sota el nom de Clark i va demostrant que té una força extraordinària a mesura que creix.
Pel·lícules
Durada: 145'
00.25
Pel·lícula: La gran enfermedad del amor
El Kumail i l'Emily es coneixen en un espectacle còmic. Quan semblava que tot quedaria en una aventura d'una nit, la seva relació comença a avançar, malgrat les evidents diferències culturals que els separen, com les expectatives que tenien els pares del Kumail, musulmans estrictes. Tot empitjora encara més quan es descobreix que ella pateix una malaltia estranya.
Pel·lícules
Durada: 115'
02.20
Conciertos de Radio 3
Karavana. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 25'
02.45
El rey de la sabana
3.000 noches con leones
Escipió, el rei lleó destronat, forma una coalició per recuperar el seu regne. En els dies de la batalla, Jordi rememora les seves més de 3000 nits amb lleons, que el van portar a ser acceptat per la bandada. Però la vida del naturalista i la dels lleons està a punt de fer un gir inesperat.
Documentals
Durada: 55'
03.40
Westwood: Punk, icono, activista
Vivienne Westwood és coneguda com la gran dama del punk i una icona de la moda britànica. D'orígens humils, va néixer a Anglaterra. Va arribar a Londres als 17 anys per estudiar art, estudis que va abandonar al cap de poc temps per estudiar Magisteri. Quan va conèixer el seu segon marit, Malcolm McLaren, el mànager dels Sex Pistols, va llançar la seva botiga Kings Road i va revolucionar la cultura popular i va crear peces plenes de missatges. Es tractava de destruir tot allò que fos políticament correcte i dilapidar les estructures tradicionals. El punk tenia al darrere una ideologia, era més que una qüestió de rebel·lia. Durant els següents 40 anys, Vivienne va lluitar per obrir-se camí i va arribar a compartir popularitat amb Gucci, Dior i McQueen.
Documentals
Durada: 80'
05.00
Viaje al pasado de las ciudades
Shanghái, el puente de China al mundo
El Jason visita el centre financer de la Xina, Xangai. A través de l'evolució arquitectònica dels gratacels financers, aprèn com aquesta ciutat dona testimoni de les ambicions infinites d'un país.
Documentals
Durada: 20'
05.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'