Franja La 2

Dijous, 1 desembre de 2022
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
08.05
Encuentros con los osos grizzly con Chris Morgan
La vida privada de los osos
Les fonts d'aliment abundants que hi ha per tota la costa de Katmai, a Alaska, atrauen els ossos des de les muntanyes, per la qual cosa es veuen obligats a creuar-se amb altres de la seva espècie. El biòleg i conservacionista d'ossos Chris Morgan vol esbrinar com són realment i quina part és ficció i quina realitat.
Documentals
Durada: 50'
08.55
Pueblo de Dios
Un alto por los derechos y la justicia
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 20'
11.15
Documenta2
Inclou Mi odisea griega: Hydra/Dokos: El Peter explora l'illa d'Hydra, centre turístic molt concorregut per la seva proximitat a Atenes i per l'encant dels seus carrerons empedrats i la seva zona portuària històrica. Tot seguit, viatja a Dokos, una d'aquelles illes deshabitades amb una història fascinant.
Documentals
Durada: 45'
12.00
Los secretos de la Mona Lisa
La identitat de la Mona Lisa sempre ha estat objecte de debat pels amants de l'art. Després d'una dècada d'estudis del retrat i gràcies a una tècnica d'escaneig innovadora, Pascal Cotte ha esbrinat que el famós llenç amaga una altra dona també pintada.
Documentals
Durada: 55'
12.55
Mañanas de cine: El desafío de Pancho Villa
Un aventurer nord-americà arriba a Mèxic amb el propòsit de conèixer el líder revolucionari Pancho Villa.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.20
Las recetas de Julie
Las gargantas del Aveyron
La Julie arriba a Aveyron, un indret amb paisatges bucòlics, muntanyosos i verges, on la gastronomia s'eleva a cultura.
Altres
Durada: 55'
15.15
Rick Steves por Europa
Lo mejor de Israel
Mentre deixa Europa enrere, el Rick està disposat a descobrir el bo i millor d'Israel.
Documentals
Durada: 30'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El corazón salvaje de España i China: antiguo reino animal: Este, el último refugio: Des de l'illa tropical de Hainan, on habiten els darrers 33 gibons de Hainan, fins a la frontera congelada amb Rússia, la Xina oriental és una regió enormement diversa.
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou Antártida, un mensaje de otro planeta
Documentals
Durada: 55'
19.10
El espectáculo de la Tierra
El planeta cambiante
En un moment en què la superfície de la Terra canvia més ràpid que mai, el programa observa com creixen les ciutats, desapareixen els boscos i es fonen les glaceres.
Documentals
Durada: 50'
20.00
Atención obras
Niño Josele
Cayetana Guillén Cuervo entrevista el guitarrista flamenc Niño Josele, que ha desenvolupat la seva carrera entre grans mestres com Paco de Lucía, amb qui va compartir 10 anys de gira, o Enrique Morente, amb qui va fer enregistraments i gires.
Altres
Durada: 30'
20.30
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre presta una atenció especial en la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 25'
20.55
Rick Steves por Europa
Ámsterdam
Amsterdam és potser la ciutat del segle XVII més ben conservada d'Europa. Tot i això, al mateix temps, destaca per ser molt contemporània.
Documentals
Durada: 25'
21.20
Mi odisea griega
Zakynthos/Cefalonia
El Peter continua explorant Zacint, on investiga per què el poeta Solomós va donar fama a l'illa i coneix el santuari de tortugues babaua. A continuació, visita una granja autosuficient al cor de l'illa i tasta els seus vins i altres productes locals.
Documentals
Durada: 45'
22.05
¡Cómo nos reímos!
Ley y orden
El programa dedica un capítol a tots els oficis relacionats amb els cossos i les forces de seguretat, que sempre han estat, són i seran font d'inspiració per generar comèdia. Per això, l'espai busseja pel Fons Documental d'RTVE per recuperar les paròdies i els esquetxos dels millors còmics. Flo, José Mota, Martes y Trece, Gila, Eugenio i Cruz y Raya, entre altres, han pres com a inspiració guàrdies civils, policies, detectius, guàrdies urbans i agents municipals, i la veritat és que és una constant al llarg de les dècades entre aquests i altres humoristes. Faemino y Cansado en són un altre exemple, com Cruz y Raya, que al llarg de la seva extensa carrera es van inspirar en aquests professionals.
Altres
Durada: 60'
23.05
Encuentros
Lliurament que descobreix la trajectòria vital i professional de l'escriptor Luis Mateo Díez. Acadèmic, dues vegades Premi Nacional de Narrativa, dues vegades Premi de la Crítica i Premi de les Lletres Espanyoles, parla de la seva infantesa i joventut, dels seus anys de funcionari municipal, de la seva obra prolífica i de la seva passió pel cinema.
Altres
Durada: 60'
00.05
¡Cómo nos reímos!
La Trinca
Lliurament dedicat a La Trinca i al seu programa Tariro, Tariro, emès a Televisió Espanyola entre 1988 i 1989.
Altres
Durada: 65'
01.10
Un país para reírlo
País Vasco: de la comedia y la política
El programa viatja a Sant Sebastià per descobrir com humor i política poden ser una bona combinació. Goyo Jiménez, juntament amb el seu inseparable amic Jaime, es deixen endur per l'encant de Donostia i estan molt ben acompanyats pels còmics més famosos de la zona.
Altres
Durada: 60'
02.10
Conciertos de Radio 3
Perse. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 25'
02.35
Documenta2
Inclou Mi odisea griega: Citera/Anticitera: El Peter continua explorant l'illa dels seus avantpassats i visita un monestir que guarda la icona de la verge que veneren pels seus miracles. A més, mostra el primer ordinador analògic procedent d'un naufragi a l'illa d'Anticitera, i després navega per la mar Jònica fins a Zacint.
Documentals
Durada: 45'
03.20
Fabergé, los objetos de deseo
Rússia, mitjan segle XIX. La dinastia Romanov escull Carl Fabergé com a joier predilecte i el tsar li encarrega un Ou de Pasqua cada any com a regal a la tsarina. No obstant això, els exuberants ous marquen una bretxa entre rics i pobres, i són tresors que susciten cobdícia i desig.
Documentals
Durada: 50'
04.10
El espectáculo de la Tierra
El planeta en colores
Més de mil satèl·lits orbiten el planeta, i alguns es fan servir per captar imatges des d'una perspectiva mai vista fins ara.
Documentals
Durada: 50'
05.00
Amur, el Amazonas de Asia
Los manantiales secretos
Riu amunt, cap a Mongòlia, l'itinerari de la sèrie deixa enrere els boscos boreals de l'extrem nord de la Xina i el sud de Sibèria per seguir els dos afluents més occidentals de l'Amur, que travessen els pasturatges més vastos del planeta.
Documentals
Durada: 50'
05.50
Para todos La 2
Montse Elías aborda aquesta setmana la dificultat d'obrir-se pas al món artístic amb la cantant espanyola Mar Fayos. A continuació, parla amb la psicòloga Cristina Cortés dels traumes. A més, mostra la tasca de les associacions Respond Crisis Translation i Fundació Pan y Peces.
Altres
Durada: 10'