Programació La 2

Dilluns, 7 desembre de 2020
06.00
La aventura del saber
S'emeten els reportatges Alberto Schommer. Contemporáneos i Fábrica de la luz. Museo de la energía. A més, s'entrevista el metge i periodista Nicolás Romero.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Página 2
Mathias Enard
En el programa d'aquesta setmana Óscar López parla amb Mathias Enard per saber el que passa a El banquete anual de la Cofradía de Sepultureros. És per aquest motiu que es demana als poetes Jaime Siles i Pilar Adón que expliquin com s'enfronten ells, literàriament, a la mort en els seus poemaris. A més, l'espai repassa els llibres que millor han tractat la experiència de començar una nova vida i l'escriptor Gabi Martínez relata com va viure un any entre ovelles a la Sibèria extremenya i com va crear la Caravana Negra.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Presa contra depredadores: la supervivencia en el
En cap altre lloc del món hi ha una concentració de depredadors tan gran com a la planes del Serengueti, entre Kenya i Tanzània. És el repte de la supervivència, en què les preses han de desenvolupar estratègies defensives, tot i que els rols, de vegades, s'inverteixen.
Documentals
Durada: 50'
08.45
El escarabajo verde
Volver a conectar
L'espai recupera un reportatge sobre la pandèmia i les seves causes mediambientals. La pandèmia de la COVID-19 ha estat present en els mitjans de comunicació des del primer minut i s'ha abordat des de múltiples punts de vista. No obstant això, les causes mediambientals que l'originen estan poc presents en el debat públic, malgrat que l'Organització Mundial de la Salut admet que el patogen té origen animal. El documental, produït durant el confinament i les primeres fases de desescalada, es posa en contacte amb ecoepidemiòlegs, veterinaris i experts en salut planetària per analitzar l'origen del virus. Tots ells coincideixen que l'extracció de recursos de manera massiva i el desequilibri en els ecosistemes són a l'arrel del problema.
Altres
Durada: 30'
09.15
Caminando juntos
Documental sobre l'Any Sant de Liébana.
Documentals
Durada: 70'
10.25
Documenta2
Inclou Creadores de futuro
Documentals
Durada: 55'
11.20
8 días que marcaron la historia de Roma
La última batalla de Anibal
En aquest primer capítol es mostra com comença a formar-se i gestar-se l'imperi romà. El romà Publi Corneli Escipió s'enfronta al cartaginès Aníbal en terra africanes, Zama, en una dura batalla el 19 d'octubre del 202 a.C. En aquesta batalla es va posar en joc el futur de l'imperi.
Documentals
Durada: 50'
12.10
Mañanas de cine: Piratas del mar Caribe
El 1840, els Keys de Florida estan plens de negocis de rescat de vaixells naufragats. Loxi Claiborne, propietària d'un d'ells, sospita que un altre rescatador, King Cutler, juga brut perquè sempre és el primer en arribar a l'escena del naufragi.
Pel·lícules
Durada: 115'
14.05
Los camioneros
Seis meses en punto muerto
Després de patir un accident, el Paco porta el camió al taller d'un poble proper i es troba amb un antic company de l'empresa que va ser acomiadat injustament. (Últim capítol de la temporada.)
Sèries
Durada: 35'
14.40
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Cocina a la barbacoa
En aquest programa, Julie proposa cuinar al foc, amb la graella. En el viatge culinari, va a Còrsega on és tradicional la vedella rostida a l'ast. Més tard també s'observa que a la barbacoa es poden fer sorprenents postres. Finalment, la cuinera visita l'última empresa artesanal de carbó vegetal a Lió.
Altres
Durada: 55'
15.35
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Ñus, nacidos para correr i Gigantes de las profundidades
Documentals
Durada: 115'
18.15
Documenta2
Inclou Planeta humano: Han passat 48 anys des que els astronautes a bord de l'Apolo 17, l'última missió a la Lluna, van prendre una de les fotografies més famoses i reproduïdes de la història: la bala blava. Ara els astronautes actuals revelen els sorprenents canvis al planeta Terra des de llavors.
Documentals
Durada: 50'
19.05
Las recetas de Julie
Los agricultores de hoy en día-Borgoña
En aquesta nova etapa del programa, es coneixen agricultors que hereten l'ofici dels seus pares o que són autodidactes. En aquest espai s'exploren aquests petits ecosistemes i es cuina amb ells, amb els agricultors d'avui dia.
Altres
Durada: 55'
20.00
El cazador de cerebros
Por qué votamos lo que votamos
En una democràcia, la política és el mitjà pel qual es gestionen les coses públiques, la res publica, d'una manera racional i dialogant per afavorir a la major quantitat possible de persones d'aquesta societat. Aquesta és la teoria tot i que la realitat és que el debat polític s'assembla cada vegada més a una xerrada de bar sobre un Barça-Madrid. El programa intenta revelar els mecanismes psicològics subjacents que porten a parlar de futbol i política com si fossin el mateix. Per esbrinar-ho, Pere Estupinyà parla amb el politòleg James Dennison, amb el politòleg social Jay Van Bavel, amb la neurocientífica social Clara Petrus i amb el psicòleg cognitiu Steven Pinker.
Altres
Durada: 30'
20.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
20.45
Descubrir
Tíbet
Es descobreix el Tibet, la regió més alta del planeta, plena de pau i espiritualitat. A Lhasa, la ciutat dels déus, es visita el Palau de Potala i el casc antic, abans de dirigir-se cap a l'Himàlaia, al sud. Es puja fins al camp base de l'Everest després de fer nit a Rongbuk.
Documentals
Durada: 25'
21.10
Construcciones imposibles
El Scott i la Lisa estan construint la casa de troncs dels seus somnis en un terreny remot a les Highlands. Perquè sigui assequible, està fet d'un kit de peces d'una empresa especialitzada amb seu a 450 milles de distància en Shropshire.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Órbita Laika
La primera vuelta al mundo
L'espai dedica el programa a la circumnavegació duta a terme per Magallanes i Elcano. En aquest lliurament es destaca la tasca dels exploradors i l'enorme valor que van aportar a la societat. Eduardo Sáenz de Cabezón i el seu equip expliquen l'èxit de la gesta, la mort de Juan Sebastián Elcano mentre creuava el Pacífic en una altra expedició, la nova consciència del món que es va crear en la societat, els relats dels nous llocs i gent que van descobrir al seu pas, i la connexió entre cultures.
Altres
Durada: 55'
22.55
La conquista del mundo, Fernando de Magallanes
La conquista del mundo
Docudrama que relata les històries del fascinant navegador Fernando Magallanes, la embarcació del qual va circumnavegar el món per primera vegada.
Documentals
Durada: 55'
23.50
Documentos TV
Inclou No dañarás
Altres
Durada: 60'
00.50
Metrópolis
Manifesta 13 Marsella
El programa ofereix un recorregut per Manifesta 13 Marseille, la'edició més recent de la biennal nòmada que s'organitza cada dos anys en una ciutat europea.
Altres
Durada: 30'
01.20
Conciertos de Radio 3
Biznaga. Es rep una de les millors bandes espanyoles de punk rock d'ara. El seu nou disc, Gran pantalla, és un àlbum conceptual sobre la relació constant de la societat amb les pantalles.
Altres
Durada: 35'
01.55
Expedición por Europa
El nacimiento de un continente
Europa és un continent de contrastos, paisatges antics i icones de la civilització moderna. El geòleg Colin Devey s'embarca en un viatge pel vell continent on s'observa la bellesa de la natura europea i es descobreixen paisatges plens de misteris.
Documentals
Durada: 55'
02.50
Dentro de la fábrica
Zapatos
Gregg s'uneix a la línia de producció d'una fàbrica de calçat esportiu on es produeixen dos mil parells de sabatilles al dia. Cherry visita una fàbrica de sabatilles de ballet per ensenyar el procés de fabricació. Més tard, Ruth explica com es van inventar les sabatilles esportives.
Documentals
Durada: 55'
03.45
Grandes viajes ferroviarios continentales
De Jodhpur a Delhi
Michael continua el seu viatge pel subcontinent indi, les Colònies i l'estranger, experimentant una nova aventura ferroviària, a través de muntanyes majestuoses i rius sagrats.
Documentals
Durada: 60'
04.45
Ruta 17
El programa es trasllada fins Astúries. En aquesta comunitat es visiten algunes de les espectaculars platges del consell de Cudillero i es recorren entre d'altres punts d'interès, el Parc Natural de Somiedo, Reserva de la Biosfera.
Documentals
Durada: 35'
05.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
05.30
La aventura del saber
S'emeten els reportatges Exposición Con descuido cuidadoso i Noticiero Científico y Cultural Iberoamericano. A més, s'entrevista el periodista Pascual Serrano i la psicòloga Laura Rojas-Marcos.
Altres
Durada: 60'