Programació La 2

Dijous, 11 març de 2021
06.00
La aventura del saber
S'ofereixen els reportatges Evaluación ¿asignatura pendiente? i Boek visual: Carles Canals Masats. També s'entrevista el filòleg i divulgador Emilio del Río i Reyes Mate, professor d'investigació del CSIC ad honorem.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Supersentidos: fuerzas especiales
Equipo especial
Per sobreviure en la naturalesa els animals han perfeccionat les eines adequades. Tant si és la visió, la velocitat, el sentit del tacte o l'olfacte, un equipament excepcional proporciona més d'una possibilitat d'èxit i millora les possibilitats de supervivència.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
Pueblo de Dios
África, misión hospitalaria
Es fa un recorregut per l'atenció sociosanitària a Camerun, Libèria i Sierra Leone gràcies als religiosos i religioses que viuen la missió a Àfrica.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
S'emeten els reportatges Aixa i Boek visual: Marta de los Pájaros. També s'entrevista Pablo Simón, professor de la Universitat Carlos III, i la filòloga i actriu Luna Paredes.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
11.10
Documenta2
Inclou El misterio del Britannic
Documentals
Durada: 50'
12.00
Megaciudades magníficas
Mascate
Masqat, capital d'Oman, és una ciutat moderna, alhora que profundament arrelada en el passat. Situada entre les muntanyes i la mar, Masqat és la ciutat portuària més antiga d'Oman i està plena de vida. El nou sultà d'Oman ha aconseguit l'equilibri entre tradició i modernitat.
Documentals
Durada: 55'
12.55
Mañanas de cine: Los cuatro truhanes
Cat i Hutch arriben a El Paso. Mentre els habitants del poble treballen preparant una execució es presenten al banc, on fan lliurament d'una quantitat pròxima als 300.000 dòlars en or.
Pel·lícules
Durada: 120'
14.55
Jamie cocina en Italia
Apulia
Un viatge gastronòmic directe al cor de la cuina italiana per descobrir receptes casolanes transmeses de generació en generació, i amb les quals les àvies de la regió d'Apulia preparen deliciosa pasta amb albergínies, carabassó i cigrons negres i arròs al forn amb patates i musclos.
Documentals
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Indochina salvaje: Vietnam, el fénix renacido de sus cenizas i La gran reunión de los elefantes: A Sri Lanka, una vegada l'any, els elefants salvatges asiàtics emergeixen dels boscos tropicals del centre de l'illa per reunir-se en grans quantitats en les extenses planes de pastures. És un fenomen insòlit que només dura dos mesos i durant els quals es relacionen entre ells.
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou La inmensa tierra: Tierra firme: L'home ha utilitzat la terra ferma per crear la seva llar, a partir de la terra. Ho veiem a Setenil de las Bodegas, poble de la província de Cadis, amb els seus habitatges construïts en volades aferrades roques i a El Casar Ait Ben Hadu, al Marroc, amb maons de terra, aigua i palla.
Documentals
Durada: 45'
19.00
Jamie cocina en Italia
La Toscana
Un viatge gastronòmic directe al cor de la cuina italiana per descobrir receptes casolanes transmeses de generació en generació, i amb les quals les àvies de la Toscana preparen deliciosos plats campestres, rics en carn, com el stracotto amb pasta, o el bistec a la Fiorentina.
Documentals
Durada: 45'
19.45
Atención obras
El programa rep al plató el cantant C. Tangana, que presenta el seu nou disc: El madrileño. Compost de 14 cançons, és el retrat més espontani de la seva carrera, segons assegura ell mateix. Xerra amb Cayetana Guillén Cuervo sobre aquest nou àlbum, que revisa la música popular espanyola i s'allunya del rap amb el qual va començar. Entre les cançons de l'àlbum es troba Tú me dejaste de querer, un tema que va trencar en un sol dia el rècord de reproduccions a Spotify: més de 1,6 milions. També inclou èxits com Demasiadas mujeres o Comerte entera. A més de música, l'espai també fa lloc al teatre per parlar de la novetat d'Alfredo Sanzol: El bar que se tragó a todos los españoles. Es tracta d'una comèdia protagonitzada per un capellà que als 33 anys decideix deixar el sacerdoci i emprendre un viatge cap als Estats Units.
Altres
Durada: 35'
20.20
El viaje de Gino en el expreso
Los lagos en locomotora. Bergamo-lago Iseo
En l'última etapa del recorregut pel nord d'Itàlia, el Gino arriba a la diminuta ciutat d'Iseo, prop de Bèrgam, on prepara peix a la graella. Després, en un poble de Monte Isola, l'illa enmig del llac Isola, cuina peres al vi amb vainilla i celebra la fi del seu viatge.
Documentals
Durada: 20'
20.40
Visítame en un día
Helsinki
Hèlsinki és el so de les ones, el murmuri del bosc, el grinyol dels tramvies, el baluern de l'òrgan d'una església i les cançons de talentosos músics.
Documentals
Durada: 30'
21.10
Tierras extremas
Japón
Atrapada entre les muntanyes i la mar, la població del Japó s'amuntega tota en una estreta franja de línia costanera. Tsunamis, tifons, inundacions, allaus de llot, l'aigua és una amenaça per a aquest país. Amb la condició de protegir-se, els japonesos estan disposats a plantar cara a la naturalesa.
Documentals
Durada: 50'
22.00
El condensador de fluzo
¡Mas de la mitad del mundo! O el papel de la mujer en la historia
L'espai reivindica la igualtat de gènere en la setmana del Dia de la Dona. Es parla de Joana d'Arc, Frida Kahlo, Miley Cyrus i Rosalía, entre altres, com a autèntiques icones pop, però també de les dones que les van inspirar. El programa revela també el veritable paper de la dona durant la prehistòria o la figura de Cleopatra allunyada de mites i llegendes. Més tard es recorda les munitionettes, les dones que van treballar a les fàbriques d'armament quan els homes van marxar al capdavant en la Primera Guerra Mundial. A més, va haver-hi altres dones que van ocupar llocs en l'administració o en les finances. Era la primera vegada que elles s'incorporaven en massa al món laboral. En acabar el conflicte, els homes van tornar a casa i moltes van ser acomiadades.
Altres
Durada: 55'
22.55
Genius: Picasso
Inclou i : En la seva maduresa, Picasso compagina dos amors. Mentrestant, el jove Pablo troba inspiració en els famosos poetes llegendaris Apollinaire i Max Jacob.
Documentals
Durada: 100'
00.35
Maiden
Aquesta és la història de com Tracy Edwards, una dona de 24 anys, va liderar la primera tripulació femenina de la història per competir en el Whitebread Round del World Race de 1989, la cinquena edició de la volta al món a vela a bord del Maiden.
Documentals
Durada: 95'
02.10
Conciertos de Radio 3
Shinova. Presenten el seu nou àlbum: La buena suerte, un disc optimista que funciona com una sortida d'emergència. Una gran feina quant a melodies i bases rítmiques.
Altres
Durada: 30'
02.40
Documenta2
Inclou La inmensa tierra: Bosques: Tant els Apatani, a la vall de Ziro, d'Arunachal Pradesh com els descendents maies d'Amèrica Central han estat utilitzant els boscos com a font de manteniment durant segles. Van aprendre a conrear la seva terra sense causar la seva destrucció. El bosc és la seva granja i els produeix el seu aliment.
Documentals
Durada: 45'
03.25
Ciudades secretas
La Basílica de San Pedro
La Basílica de Sant Pere a la Ciutat del Vaticà, a Roma, Itàlia, és una megaestructura religiosa, dipòsit d'obres mestres de l'art cristià. Es va col·locar la primera pedra el 1506 i es va consagrar l'any 1626.
Documentals
Durada: 55'
04.20
Indochina salvaje
Camboya, el reino del agua
Cambodja, al sud-est asiàtic, és un dels països amb major biodiversitat i que viu al ritme dels monsons. Es troben espècies com ara: ibis, pantera nebulosa, elefant asiàtic, langur de pota negra, langur platejat, os negre asiàtic, macaco de cua llarga, cocodril siamès, pitó, entre altres.
Documentals
Durada: 55'
05.15
El hombre y la tierra: fauna ibérica
Al borde de la extinción (III)
En algunes de les muntanyes perviuen animals que es troben a la vora de l'extinció, concretament el trencalòs, l'os bru i el gall salvatge. Tots troben els seus refugis en els cims dels pirinencs i en els boscos de muntanya pirinenques.
Documentals
Durada: 30'
05.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'