Programació La 2

Dimarts, 13 abril de 2021
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Para todos La 2
El programa se centra aquesta setmana en la bondat. Sovint s'associa ser bondadós amb ser feble, passiu. Però practicar la bondat pot ser un acte revolucionari. A l'Instituto de la Bondad en Acción n'estan convençuts, i el seu únic propòsit és entrenar-la, practicar-la i donar-li tot el valor que es mereix com a eina per expressar la humanitat. A més, Marta Càceres entrevista Carlos Pitillas, doctor en psicologia i autor del llibre El daño que se hereda. Criar un fill quan es prové d'entorns negligents, agressius o deteriorats és més difícil. Paral·lelament, a la secció sobre innovació social, es coneix el projecte Barriers to Bridges, una iniciativa que treballa per crear un pont entre les joves generacions inuits del Canadà i la comunitat científica. L'objectiu és conèixer millor l'entorn i la manera de viure dels seus habitants. Finalment, el programa parla sobre els comiats de les mascotes. Una mascota és un ésser estimat i, quan se'n va, també neix la necessitat d'acomiadar-se'n com es mereix. Algunes persones volen tenir-ne a prop les restes, i és per això que hi ha qui els ofereix un últim parc on ser recordats i descansar, com per exemple la idea de Cremascota.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La vida secreta de los wombat
La aventura de los pequeños
Els uombats són animals sigil·losos, de caminar lent i, gairebé sempre, solitari. Però l'època de cria és sempre un moment de canvi, d'energies renovades, de baralles i jocs. Allà on vagi la mare, l'acompanya el seu petit.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
08.50
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Monumentos sagrados: Del templo a las sinagogas: ausencia y presencia: A la cruïlla de camins de l'Àsia, l'Àfrica i Europa, es troba el bressol de la primera religió monoteista: el judaisme. El seu lloc de culte són les sinagogues, però molt pocs d'aquests monuments han sobreviscut a la història. No obstant això, a la península Ibèrica n'hi ha alguns exemples fabulosos.
Documentals
Durada: 55'
11.50
Maravillas sagradas de la tierra
A Mali, a la Gran Mesquita de Djenne, o als salts d'aigua sagrats de Natchi al Japó, o en una de les ruïnes d'una sinagoga, a Masada, a Israel; o a l'Índia, al seu Temple Daurat, i a la Catedral de Sant Joan el Diví a Nova York, es descobreix la fe i els seus llocs sagrats mes impressionants.
Documentals
Durada: 55'
12.45
Mañanas de cine: Dos veces Judas
De tornada a casa, el Lucke rep un tret al cap que li fa perdre la memòria. Ja al poble es troba amb el Killer, que li diu que ha de matar el seu germà. Però aquest ni se'n recorda ni vol fer-ho.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.15
Vía de la Plata: diario de un ciclista
Etapa 1. De Cádiz a Lebrija
El ciclista Peio Ruiz Cabestany comença a Cadis el camí de la Via Augusta, que més tard enllaça amb la ruta Via de la Plata. Durant el seu viatge, prova el millor pescaíto fregit, descobreix monuments històrics i contempla la bellesa de l'art eqüestre andalús. A continuació, es desplaça fins a Lebrija, on reposa forces per a la seva pròxima etapa.
Documentals
Durada: 35'
14.50
Las recetas de Julie
Morvan
La Julie es troba a Morvan, enmig de la Borgonya, en un parc protegit. Més concretament, a Vézelay. El programa d'avui recorre la zona i en descobreix els costums, paisatges i tres receptes típiques: els gougères, el Saupiquet de jambon i la Coca de sèmola.
Altres
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Depredadores acústicos: el cárabo lapón i Cazadores creativos: Las trincheras: Nyus i zebres, en la seva migració anual buscant aigua i menjar, han de travessar dos rius, el Grumeti i el Mara. Atrinxerats, famolencs, silenciosos i pacients, els cocodrils esperen la seva arribada.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou El espectáculo de la Tierra: El planeta dibujado: Mentre l'interior d'Austràlia s'ha cobert de taques pàl·lides, obra d'uombats, a la selva verda tropical del Congo, una increïble reunió d'elefants ha creat una clariana. A més, a l'Amazones, els girs del riu i les seves voltes han fet una llar per a manatíes rehabilitats.
Documentals
Durada: 55'
19.05
Las recetas de Julie
Versalles
Moltes persones anònimes relaten, pels seus coneixements, l'art de banquets, festes i celebracions reals en l'època de María Antonieta. A més, Julie prepara tres receptes: sopa de colomins amb pèsols, pain perdu i flam de rap amb tomàquet.la
Altres
Durada: 45'
19.50
Página 2
Juan Gabriel Vásquez
Óscar López es troba amb Juan Gabriel Vásquez per parlar de Volver la vista atrás, novel·la que explica part de la vida del cineasta colombià Sergio Cabrera i de la seva família. Per aquest motiu, el presentador també es reuneix amb ell perquè li expliqui quina opinió li mereix l'obra de Vásquez. A continuació, l'espai compta amb els actors Pepe Viyuela i Nancho Novo, repassa la literatura colombiana i Desirée de Fez parla de les últimes publicacions relacionades amb el cinema.
Altres
Durada: 35'
20.25
Nacido explorador
Inclou Sudáfrica: salvar a los rinocerontes i Inglaterra: los cisnes de la reina: Richard Wiese viatja avui a Anglaterra, una terra de grans tradicions com l'apicultura, la respectada hora del te de les cinc o l'estreta relació entre la monarquia i els cignes. Richard coneix l'anomenat Marcador de cignes de la reina i visita un hospital especialitzat en cignes ferits.
Documentals
Durada: 50'
21.15
Versalles, los desafíos del Rey Sol (II)
Versalles formava part d'un projecte polític. Va ser un centre de poder i de plaer, però també de ciència, un lloc d'experimentació i un laboratori científic. El rei volia regnar associant la ciència i la tecnologia a les obres públiques del seu regnat.
Documentals
Durada: 45'
22.00
Rutas bizarras
El calamar gigante y el pueblo de un habitante
En el segon viatge del programa, Xosé A. Touriñán apareix amb una càmera, però resulta que no és la mateixa que li va deixar Marta Hazas en el primer programa. Malgrat aquesta relliscada, junts posen direcció a Astúries per a visitar els llocs més extravagants que trobin al seu pas. Quan arriben a Luarca, un petit poble pesquer, parlen amb un dels seus veïns sobre la força que té el mar en aquesta zona i les històries sobre calamars gegants que s'expliquen entre els mariners de la zona. Amb la intenció de veure aquests enormes animals, la Marta i el Touri es dirigeixen al Parc de la Vida, en la col·lecció del qual es troben un bon nombre de calamars gegants, entre moltes altres coses. Després de veure el parc, i després d'una parada per menjar alguna cosa, decideixen visitar la central hidroelèctrica de Proaza, un dels exemples més grans d'arquitectura brutalista d'Espanya. Més tard, posen rumb a Lindes i acaben al Pozo Sotón, una mina de carbó que es va mantenir en funcionament fins al 2014.
Altres
Durada: 55'
22.55
Un país para reírlo
Castilla y León
El programa arriba a Valladolid per parlar de la comèdia i el seu particular públic amb els millors còmics de Castella i Lleó. Goyo Jiménez, acompanyat per les cendres del seu benvolgut amic Jaime, compta amb Leo Harlem com a amfitrió, un còmic clàssic on n'hi hagi. Seguint en l'àrdua tasca de trobar el lloc més graciós d'Espanya, Quequé, de Salamanca, és l'encarregat d'ensenyar al Leo i al Goyo què cal fer per ser un senyor d'una certa edat i continuar triomfant amb el públic millennial en el món de l'humor. A continuació, Goyo xerra i es pren alguna cosa amb Beatriz Cepeda, més coneguda pel seu alter ego Perra de Satán. Més tard, el presentador comparteix confidències en un teatre amb Sara Escudero. A més, per entendre l'essència de l'humor de Valladolid, J.J. Vaquero porta Goyo al seu bar preferit per fer comèdia. El còmic amb menys pèls a la llengua de tot Castella i Lleó provoca grans riallades i recorda un dels moments més difícils de la seva carrera.
Altres
Durada: 60'
23.55
Documentos TV
Inclou Secretos en nuestro ADN
Altres
Durada: 55'
00.50
Metrópolis
Generación 2021
El programa recorre l'exposició Generación 2021, que reuneix a la Casa Encendida els projectes guanyadors de l'última edició del certamen d'art jove Generaciones.
Altres
Durada: 30'
01.20
Conciertos de Radio 3
The Prussians. Amb el seu nou àlbum, Mantra, The Prussians mostra l'evolució del seu so, que ha canviat el protagonisme de les guitarres per un elegant R&B amb molt groove i subtils tocs electrònics.
Altres
Durada: 30'
01.50
Documenta2
Inclou El espectáculo de la Tierra: Una nueva perspectiva: Els satèl·lits que orbiten la Terra la contemplen amb un nivell de detall extraordinari. El satèl·lit descobreix colònies de pingüins desconegudes fins ara, descobriments sorprenents en paisatges remots, i rebel·len misteriosos anells de gel que podrien posar en perill les cries de foca.
Documentals
Durada: 55'
02.45
Versalles, los desafíos del Rey Sol (I)
El 1661, Lluís XIV va decidir construir un palau gegantesc a Versalles que es convertiria en símbol del seu poder. Això requeria mobilitzar una gran quantitat de recursos i fer front a problemes de construcció, proveïment de materials i aigua per a les fonts en un lloc sense rius pròxims.
Documentals
Durada: 50'
03.35
Las recetas de Julie
La region de Uzès
El programa es troba al riu Gardon, que desemboca al riu Roine, prop de Beaucaira. La Julie arriba a Uzès, on fa visites interessants a la zona i tres receptes típiques: brandada de bacallà de Nîmes, les cailletes, i bunyols d'acàcies i de roses.
Altres
Durada: 50'
04.25
Los verdaderos señores de la sabana
Molta gent creu que el lleó és el rei indiscutible de tota la sabana, però la veritat és que és més fràgil del que sembla.
Documentals
Durada: 55'
05.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
05.35
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 25'