Programació La 2

Dijous, 22 abril de 2021
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Las islas esmeralda de Malasia
Envoltades d'esculls de coral, les illes de Malàisia són un paradís per a un gran nombre d'espècies enigmàtiques que actuen com a depredadors i preses.
Documentals
Durada: 55'
08.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
09.00
Pueblo de Dios
Los rostros visibles de Dios
Cáritas Diocesana de Còrdova treballa contra la cultura de l'oblidat i del descartat. Una labor per unir ponts que viatgen de l'exclusió a la inclusió, i de l'abandonament a la trobada.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou El espectáculo de la Tierra: El planeta cambiante: En un moment en què la superfície de la Terra està canviant més de pressa que mai, en aquest capítol s'observa com creixen les ciutats, desapareixen els boscos i es fonen les glaceres.
Documentals
Durada: 45'
11.40
Maestros de la ingeniería
Los maestros del ferrocarril
Un viatge en el temps i l'espai per descobrir les circumstàncies que van envoltar el treball dels grans pioners de l'enginyeria, com la de l'origen i expansió del ferrocarril, una fantàstica epopeia que va unir països i continents desafiant els obstacles de la naturalesa i de la tècnica.
Documentals
Durada: 55'
12.35
Mañanas de cine: Dos cruces en Danger Pass
L'Alex, un ésser fosc i violent, va veure de nen com assassinaven la seva mare i el seu pare, xèrif de la localitat, per intentar evitar el linxament d'un innocent propiciat pel cacic local. Adoptat per una família de quàquers, creix amb una obsessió: vol acabar amb els assassins dels seus progenitors.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.00
El Chef del Mar
Costa de la Luz
Ángel León navega per les aigües de l'estret de Gibraltar i para a Tarifa, Zahara de los Atunes i Barbate, municipis típicament pescadors de la província de Cadis. Durant el capítol, s'assisteix a la pesca tradicional de la tonyina, a l'especejament o ronqueig i a l'elaboració de saborosos plats.
Documentals
Durada: 50'
14.50
Las recetas de Julie
La mesa de Cézanne
El programa s'asseu a la taula d'un artista: Paul Cézanne. Abans de descobrir aquest personatge, el seu taller i, sobretot, les receptes que van marcar la seva vida a la Provença i París, es mostra un lloc increïble: la seva cabana, que es troba enmig de les pedreres de Bibémus.
Altres
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Arsenal animal: Escupitajos y pinchazos i El año de la naturaleza canadiense: Invierno: L'hivern és l'estació més perillosa per a la fauna salvatge del Canadà. Les seves exigències condicionen la vida dels animals la resta de l'any. A més, els animals salvatges han d'adaptar-se i molts lluitar per sobreviure. No obstant això, per a uns altres és l'estació de l'abundància.
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou Pasteur y Koch
Documentals
Durada: 55'
19.10
Las recetas de Julie
La mesa de Georges Simenon
La Julie convida aquesta setmana a una immersió en el món d'un dels personatges més emblemàtics de la literatura francesa: el comissari Maigret i el seu creador, Georges Simenon. Per al banquet prepara pastís d'arròs al fricandó i, després, pollastre Bonne femme.
Altres
Durada: 55'
20.05
Atención obras
El programa celebra el Dia Internacional del Llibre amb el violinista Aaron Lee, que ha bolcat la seva història de superació i supervivència en el llibre Yo soy el que soy, una autobiografia que també ha arribat al teatre i sobre la qual parla amb Cayetana Guillén Cuervo. A continuació, a l'escenari de la sala Margarita Xirgu del Teatro Español a Madrid, es mostra l'obra Puertas abiertas, protagonitzada per Ayoub el Hilali i Cayetana Guillén Cuervo, i dirigida per Abel Folk. I, per finalitzar, a més del violí d'Aaron Lee, sona la música del quintet biscaí Shinova.
Altres
Durada: 30'
20.35
Nacido explorador
Marruecos: pueblo secreto
Richard Wiese descobreix els misteris del Marroc. El seu viatge comença a Fez, famosa mundialment per la seva ceràmica; recorre la medina i segueix de principi a fi la feina dels adobers. A continuació, a les remotes muntanyes de l'Atles, el Richard visita una comunitat de berbers.
Documentals
Durada: 25'
21.00
Megaestructuras legendarias
El París de Napoleón (I)
Història urbanística del París de Napoleó I, l'emperador que va modernitzar la capital de França entre 1799 i 1815, inspirat en l'Antiguitat clàssica. Amb noves infraestructures va millorar la vida de les classes populars, i amb monuments i avingudes va glorificar la seva persona i les victòries del seu exèrcit.
Documentals
Durada: 60'
22.00
Tesoros de la tele
Rockopop
El tercer capítol està dedicat a un programa musical que va saber combinar el que és convencional i el que és alternatiu: Rockopop. Dirigit i presentat per Beatriz Pécker, per aquest espai van desfilar els grups i solistes més representatius de finals de la dècada dels 80 i principis dels 90, tant en l'àmbit nacional com internacional.
Altres
Durada: 115'
23.55
La huella del crimen
Inclou El crimen de la calle Fuencarral i El caso del cadáver descuartizado: El primer de maig de 1929, a l'Estación del Mediodía de Madrid, va aparèixer el cadàver d'un home amb les mans i el cap amputats. Es tractava de Pablo Casado, industrial barceloní freqüentador habitual d'ambients homosexuals.
Documentals
Durada: 110'
01.45
Conciertos de Radio 3
Los Malinches. En la música de Los Malinches s'hi troben guitarres zumbonas, lletres fresques i veus reverberants. El grup presenta el seu segon disc, Piel de lince.
Altres
Durada: 35'
02.20
Documenta2
Inclou Medicina silvestre. Superpoderes de los animales
Documentals
Durada: 50'
03.10
Megaestructuras legendarias
La increíble transformación de París de Haussmann
Història de les extraordinàries i polèmiques obres que van transformar París mitjançant un colossal projecte dut a terme pel baró Haussmann, prefecte de Napoleó III, entre el 1853 i el 1870. El projecte seguia un metòdic pla per comunicar la ciutat, que en va fer pagar un alt preu entre les classes més baixes.
Documentals
Durada: 55'
04.05
Las recetas de Julie
La mesa de Madame de Sévigné
En aquest capítol, una dona serveix de guia. Una dona de lletres l'esperit vivaç de la qual, brillant, impertinent, lliure i divertit ha sobreviscut al pas del temps gràcies a la seva correspondència. Es tracta de la marquesa de Sévigné.
Altres
Durada: 55'
05.00
Arsenal animal
Venenos letales
Petites i letals criatures plenes de verí mortal mostren que en la supervivència no es tracta només de la grandària, les dents i la força bruta. En aquest lliurament, es mostra com alguns animals han evolucionat i perfeccionat l'ús de les toxines per alimentar-se i defensar-se.
Documentals
Durada: 55'
05.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'