Programació La 2

Divendres, 23 abril de 2021
06.00
Para todos La 2
El programa se centra aquesta setmana en els efectes de la contaminació en la salut. L'incompliment de les recomanacions internacionals sobre contaminació atmosfèrica es relaciona amb gairebé dues mil morts prematures a l'any a Barcelona i Madrid, dues de les ciutats europees més poblades. Ho diu un nou estudi de l'Institut de Salut Global, Isglobal. El trànsit rodat és el causant principal d'una situació que mereix una reflexió profunda. A més, l'espai parla sobre el futur del capitalisme i es planteja cap a on porta el sistema econòmic actual a través de reflexions de l'economista Santiago Niño-Becerra i del filòsof Edgar Straehle. Més tard, s'entrevista la investigadora Catherine l'Eduyer, autora dels llibres Educar en el asombro i Educar en la realidad. Finalment, la psicòloga Patricia Ramírez proporciona tres recomanacions per dormir millor.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Un palacio para el pueblo
El Palacio del Parlamento, Bucarest
El Palau del Parlament de Bucarest és un edifici impressionant, però per aixecar-lo, l'aleshores president de Romania Nicolae Ceaucescu va posar en risc l'economia nacional. La construcció d'aquest luxós palau va anar de la mà de la pitjor crisi econòmica de la història del país.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.05
Tortugas
Els humans han existit tan sols una mil·lèsima part de temps del que han viscut les tortugues, cosa que els atorga un lloc d'honor al triomf evolutiu. Són solitàries per naturalesa. Semblen lentes, tranquil·les i plàcides, però si se les observa bé es descobreix com són realment.
Documentals
Durada: 50'
08.55
Vía de la Plata: diario de un ciclista
Etapa 2: de Lebrija a Torre de la Reina
En aquesta nova etapa, Peio coneix la tradició terrissaire de Lebrija, el vi D.O. Jerez i el vincle de Coria del Río amb la cultura japonesa. A continuació, visita Sevilla i comença la Ruta Via de la Plata, per seguir cap a la ciutat romana d'Itàlica i descansa al Cortijo Torre de la Reina, a Guillena.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
11.05
Trucks
Carne argentina, Argentina
L'Argentina és un dels països de referència en la producció de carn mundial. A les terres de la Pampa hi ha les hisendes on es cria el bestiar del qual surt aquesta carn tan apreciada a tot el món.
Documentals
Durada: 25'
11.30
Senderos del mundo
A Spessart, Alemanya, el Juan i el Migas s'endinsen en els llegendaris boscos que van inspirar els contes dels germans Grimm. Més tard, l'Amador s'interna en la freda Sierra del Rincón al nord de Madrid. Finalment, l'Ana recorre la província de Badajoz per conèixer la Reserva de la Biosfera de La Siberia extremenya.
Documentals
Durada: 65'
12.35
Mañanas de cine: Veinte pasos para la muerte
Un sergent de l'exèrcit confederat troba un nen mestís enterrat fins al coll a punt de morir. El sergent el rescata i se l'endú a casa seva, on l'espera la filla. Passen uns quants anys i, quan el nen ja és adult, algú del passat torna per venjar-se del sergent.
Pel·lícules
Durada: 80'
13.55
Atlántico
Una piedra en mitad del río
Les illes Açores es troben a mig camí entre Amèrica i Europa. A San Miguel es visiten els únics camps de te del continent i Furnas, un poble famós pel seu bullit elaborat a la calor de les fumaroles volcàniques. Més tard, a Flores es troben el costat més salvatge i desconegut d'aquestes illes.
Documentals
Durada: 50'
14.45
Las recetas de Julie
La mesa de Cocteau
A Milly-la-Forêt, la Julie convida l'espectador a la taula del príncep dels poetes Jean Cocteau. Al costat del seu amic Raymond Oliver, va signar un llibre de cuina en el qual la Julie s'inspira per al menú del dia.
Altres
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Arsenal animal: Secrecciones y olores i Cerca de la muerte
Documentals
Durada: 105'
18.15
Planeta selva
Una jungla de aromas, Australia
Els boscos d'eucaliptus d'Austràlia s'han adaptat als diferents ambients de l'illa més gran del planeta. Els seus boscos són la llar d'una fauna variada i cridanera, que inclou els coales, els cangurs arborícoles i les guineus voladores, entre d'altres.
Documentals
Durada: 25'
18.40
El escarabajo verde
Polizontes del petróleo
Reportatge sobre esculls artificials a les costes canàries. A la fi de la primera dècada d'aquest segle, als ports de Gran Canària i Tenerife, es van començar a veure al voltant de mig centenar de noves espècies marines exòtiques. Crustacis, mol·luscos, invertebrats i peixos provinents de zones tropicals trobaven a les costes canàries el seu nou hàbitat amb un denominador comú: la majoria d'aquestes espècies havien estat introduïdes a través del trànsit marítim. Més concretament, de les plataformes petrolíferes.
Altres
Durada: 30'
19.10
Las recetas de Julie
La Drôme Provenzal
La Julie és a la zona de la Drôme Provençal, plena de lavanda, oliveres, vinyes, ametllers i roures tofoners. A més, hi ha formatge de cabra, pintades, i bonics jardins i castells. Les receptes d'aquest capítol són: grantén amb formatge de cabra, també anomenats lasagnetts; pintada farcida, i crocant d'ametlles.
Altres
Durada: 55'
20.05
Descubrir
Java
A Java, l'illa més poblada d'Indonèsia i del món, es viatja des de la capital, Yogyakarta, fins al majestuós volcà Bromo. En el camí, es visita Borobudur, el temple budista més gran del món, i el temple hinduista de Prambanan, tots dos Patrimoni de la Humanitat.
Documentals
Durada: 25'
20.30
Días de cine
La padrina d'aquesta setmana és l'actriu Susana Abaitua, vista a Los inocentes i Patria, entre altres produccions. Al costat d'ella, es repassen les estrenes més destacades de la cartellera cinematogràfica, com la japonesa Guardianes de la noche: tren infinito, la danesa Wildland o la francesa Mamá María, entre altres. A continuació, l'espai ha parlat, prèviament als Oscar, amb les productores espanyoles d'El agente topo, una de les candidates a millor pel·lícula de parla no anglesa, i Rosalie Varda, filla d'Agnès Varda i productora d'algunes de les seves pel·lícules, que ha vingut a Espanya per presentar el cicle més complet de la cineasta morta fa dos anys. A més, es mostra la seqüència preferida del director Julien Temple; es parla del Festival de Cinema de Barcelona, amb presències com la de Johnny Depp o Isabelle Huppert, i s'ofereixen les recomanacions del programa.
Altres
Durada: 60'
21.30
Paseos históricos
Nueva York, la ciudad de los rascacielos
Un ràpid recorregut pels gratacels més representatius de Nova York: el Flatiron, el Chrysler, l'Empire State Building, el Centre Rockefeller, les torres de Lever House i el Seagram. A continuació, es visiten els edificis d'apartaments més emblemàtics de Manhattan.
Documentals
Durada: 30'
22.00
Historia de nuestro cine: Todo sobre mi madre
Després de la mort del seu fill, la Manuela torna a Barcelona per localitzar el pare del noi. En el transcurs del viatge es troba amb persones que temps enrere van formar part de la seva vida, i s'ha d'enfrontar al passat i als records.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
Historia de nuestro cine: Volver a empezar
L'any 1981, el famós escriptor Antonio Miguel Albajara arriba a Gijón, la seva ciutat natal, procedent d'Estocolm, on acaba de rebre el premi Nobel. Ha estat absent durant 40 anys i ara es retroba amb l'Elena, el seu primer i gran amor.
Pel·lícules
Durada: 105'
01.30
Las noches del Monumental
Flamenco en el viento. Vicente Alario
L'espectacle Flamenco en el viento intercala pals tradicionals del flamenc, a través de peces originals del guitarrista David Duran, amb temes populars de grans compositors com Joaquín Turina o Paco de Lucía.
Altres
Durada: 60'
02.30
Documenta2
Inclou Pasteur y Koch
Documentals
Durada: 50'
03.20
Megaestructuras legendarias
El París de Napoleón (I)
Història urbanística del París de Napoleó I, l'emperador que va modernitzar la capital de França entre el 1799 i el 1815, inspirat en l'Antiguitat clàssica. Amb noves infraestructures va millorar la vida de les classes populars, i amb monuments i avingudes va glorificar la seva persona i les victòries del seu exèrcit.
Documentals
Durada: 55'
04.15
Las recetas de Julie
La mesa de Georges Simenon
La Julie convida aquesta setmana a una immersió en el món d'un dels personatges més emblemàtics de la literatura francesa: el comissari Maigret i el seu creador, Georges Simenon. Per al banquet prepara pastís d'arròs al fricandó i, després, pollastre Bonne femme.
Altres
Durada: 55'
05.10
Arsenal animal
Escupitajos y pinchazos
Petites i letals criatures plenes de verí mortal mostren que la supervivència no és questió només de la grandària, les dents i la força bruta. Alguns animals tenen l'habilitat d'escopir per alimentar-se o defensar-se, i altres utilitzen els seus agullons per mantenir a ratlla tot el qui s'acosti.
Documentals
Durada: 50'