Programació La 2

Dissabte, 18 setembre de 2021
06.00
Supersentidos
Superpoderes
Perquè un animal arribi viu al final del dia, pot ser que necessiti tenir un superpoder. De cocodrils trituradors d'ossos a llangardaixos que caminen sobre l'aigua, els animals disposen d'una varietat impressionant de superpoders increïbles. Es recorre el món a la recerca dels superherois del regne animal.
Documentals
Durada: 30'
06.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
06.40
Mozárabes, la herencia olvidada
Còrdova, Espanya. Després de la invasió islàmica va sorgir un nou poble que va preservar la llavor del cristianisme. El passat mostra com la pluralitat cultural i religiosa no es deu a les recents onades immigrants, sinó que la diversitat de tradicions és a Espanya des dels orígens.
Documentals
Durada: 50'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
Metrópolis
Los Ángeles
Los Angeles, pionera en noves tendències, és la ciutat de la llibertat i l'estil de vida relaxat; característiques que es reflecteixen en la seva arquitectura. El seu llegat arquitectònic i de disseny únics ha estat menyspreat per crítics prestigiosos i ignorat pels seus mateixos habitants, fins fa poc.
Altres
Durada: 25'
09.55
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.30
Para todos La 2
El programa se centra aquesta setmana en el medi ambient. Plàstics, xarxes de pesca i altres materials acaben al mar i es converteixen en un autèntic parany per als animals i les plantes que viuen als oceans. A més, Montse Elias entrevista el dietista-nutricionista Aitor Sánchez per conèixer els efectes de l'alimentació en el medi ambient. Sánchez acaba de publicar un llibre titulat Tu dieta puede salvar el planeta. Més tard, l'espai descobreix el treball de Jimmy Weterheim. Aquest jove noruec ha creat la plataforma Human Aspect amb l'objectiu de donar a conèixer diferents casos de problemes de salut mental. Finalment es reflexiona sobre la solidaritat i es dona a conèixer el treball de l'ONG Crecer con futuro.
Altres
Durada: 30'
11.00
El bosque protector
Cigueña negra
Després d'una llarga migració de diversos milers de quilòmetres procedents de l'Àfrica subsahariana, les cigonyes negres solen arribar a la península el mes de febrer, encara que la major part de les parelles s'estableixenals seus territoris ibèrics a partir dels mesos de març i abril.
Documentals
Durada: 30'
11.30
Jerez y el misterio del Palo Cortado
Palo Cortado és un vi que s'ha convertit en un dels més apreciats en el món de la gastronomia, misteriós des de la seva mateixa concepció. López Linares explica la vida d'aquest vi, des de la collita fins al barril i d'aquí al consumidor.
Documentals
Durada: 95'
13.05
¡Qué animal!
Inclou Moncayo i El sonido: El capítol està dedicat a la comunicació animal. Totes les espècies necessiten comunicar-se però, en la naturalesa, les maneres de produir sons són bastants limitades.
Documentals
Durada: 60'
14.05
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 60'
15.05
Destinos clásicos
Helsinki
Aled guia a través de Finlàndia i Noruega mentre desplega la dedicació de Sibelius i la seva ambició per establir música veritablement finlandesa, la qual cosa porta a alguns llocs gloriosos. Aled viatja després a la ciutat noruega de Bergen per explorar la vida i la música d'Edvard Grieg.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Florida, el estado del sol i Islandia mágica
Documentals
Durada: 105'
18.05
El bosque protector
Restauración forestal: el Marquesado del Zenete
El documental descriu la recuperació del bosc a mitjan segle XX a la comarca del Marquesat de Zenete, a Sierra Nevada, en un terreny pràcticament exhaurit per l'ésser humà.
Documentals
Durada: 25'
18.30
Imperios de plata
El 1860, després de perdre la Segona Guerra de l'Opi contra una aliança de potències occidentals i el Japó, la Xina aguditza la seva decadència i perd sobirania fins a posar en perill la seva existència. A més, la plata, que va fer la Xina pionera de la globalització econòmica, deixa d'usar-se com a moneda el 1935.
Documentals
Durada: 60'
19.30
Código Gaudí
El documental analitza la transformació personal i espiritual que la figura de Gaudí va sofrir durant la gestació de la seva gran obra i l'ús de misteriosos codis matemàtics que fan de la Sagrada Família un edifici únic.
Documentals
Durada: 55'
20.25
Concierto especial de la Orquesta Filarmónica de V
En una localització tan emblemàtica com la basílica de la Sagrada Família a Barcelona, el programa musical s'inicia amb l'estrena mundial de Elysium, una peça del compositor canadenc Samy Moussa, encarregada per la Filharmònica especialment per a aquesta ocasió. A continuació, la Filharmònica de Viena interpreta la Simfonia número 4: Romàntica d'Anton Bruckner, cèlebre autor contemporani d'Antoni Gaudí, i que va ser estrenada el 20 de febrer de 1881 per la mateixa Filharmònica de Viena. El director és el mestre Christian Thielemann, gran expert en la potent i grandiosa música de Bruckner, que dirigeix els més de 80 músics de la Filharmònica de Viena
Altres
Durada: 100'
22.05
El cine de La 2: El insulto
A Beirut, un petit incident entre un palestí musulmà i un libanès cristià augmenta fins a esdevenir un conflicte nacional que posa en relleu els conflictes històrics entre les dues comunitats.
Pel·lícules
Durada: 115'
00.00
La noche temática
Inclou Bernauer Strasse, una calle dividida i Cartas sin firma
Documentals
Durada: 105'
01.45
Santo silencio
El mes de març passat, una mica més de seixanta anys després de la mort de Pius XII, el Vaticà va obrir els arxius secrets sobre el seu controvertit papat. El nom d'Eugeni Pacelli, el seu nom de pila, ha quedat íntimament unit al fosc període d'entreguerres, i encara avui és objecte de debat el paper que va tenir el cap de l'Església catòlica en l'escalada del feixisme i el nazisme a Europa. Vuitanta anys després dels horrors de l'Holocaust, els investigadors i els primers documents històrics avui accessibles treuen a la llum la neutralitat i el silenci que van marcar el controvertit papat de Pius XII davant de l'imperant antisemitisme nazi. El documental, elaborat amb un valuós arxiu audiovisual històric, exposa el tema del silenci davant el mal.
Altres
Durada: 60'
02.45
Los dos Escobar
El 1993 va caure el narco Pablo Escobar. Un any més tard era assassinat el jugador de la selecció colombiana Andrés Escobar, després de tornar del Mundial dels Estats Units en el qual va fer en pròpia porta el gol que va eliminar el seu equip. Aquella va ser la fi d'una època en què narcos i futbolistes eren els únics referents de Colòmbia.
Documentals
Durada: 100'
04.25
Vogue, el número de septiembre
El número de setembre de la revista Vogue té uns 30 milions de lectors i mou 300 bilions de dòlars. De la mà d'Anna Wintour, editora de Vogue USA i una de les figures més importants del món de la moda, el documental segueix tot el procés de creació i producció d'aquest número.
Documentals
Durada: 85'
05.50
Noruega, en busca del norte
Amb els seus boscos, els seus fiords i les seves aurores boreals, Noruega posseeix una naturalesa captivadora. Per descobrir-la en tota el seu esplendor, el millor és viatjar al Gran Nord i experimentar les condicions hivernals, gaudir dels seus esplèndids paisatges naturals i contemplar la màgia de les illes Lofoten.
Documentals
Durada: 10'