Programació La 2

Dimarts, 26 octubre de 2021
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Para todos La 2
El programa analitza la tasca que realitza l'Institut d'Educació Secundària Las Musas, situat al barri de Sant Blas de Madrid, que ha aconseguit l'excel·lència educativa a base d'innovació a les seves classes de Batxillerat i Cicles Formatius d'alt nivell. Posteriorment, Montse Elías entrevista l'autor i filòsof Alejandro Moreno Lax que acaba de publicar el llibre Filosofía Viva amb la voluntat que sigui una iniciació a la vida filosòfica. Més tard, l'espai coneix Sophie Andrews, una jove nord-americana que ha creat Mgoma Kenya. Finalment, prenent com a exemple l'actual situació de l'illa de La Palma, la psicòloga Patricia Ramírez ofereix alguns consells a l'hora de prestar ajuda en casos d'emergència.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Indonesia salvaje
Islas de los monstruos
Borneo és la tercera illa més gran del món, i Sumatra no és petita, en comparació. Grans animals van quedar aïllats dels seus cosins continentals asiàtics. Amb el temps, s'han adaptat i evolucionat a la seva nova llar i han desenvolupat una varietat de trets únics en cada illa.
Documentals
Durada: 55'
08.50
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Supernaturaleza: Constructores: L'observació dels organismes vius ha donat la solució a molts arquitectes, dissenyadors i investigadors per crear materials i formes de construcció que evitin un consum d'energia excessiu i la contaminació que es genera.
Documentals
Durada: 50'
11.45
Grandes diseños
Sevenoaks
El Kevin visita el Georgie i el Greg, una parella marcada per la malaltia, que busca construir la seva primera casa junts. Assumint gairebé tota la feina ells mateixos, el seu pla consisteix a convertir l'estable abandonat del jardí de casa dels pares del Georgie a Kent en un refugi segur.
Documentals
Durada: 50'
12.35
Mañanas de cine: Joe Dakota
Un caçador ha auxiliat un cap d'una banda moribund. Més tard, el caçador rep del cap de la banda el plànol d'un tresor que cobegen els assassins.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.00
El caballo de Troya. Tras el rastro de un mito
La caiguda de Troia és una de les històries més misterioses que mai s'hagi explicat. La guerra entre grecs i troians havia durat 10 anys i la ciutat romania inalterable ja que els seus murs semblaven impenetrables. Fins que els troians van rebre un regal fatídic.
Documentals
Durada: 55'
14.55
Expedición con Steve Backshall
Omán, el cañón desértico
Aquesta expedició porta tot l'equip al cor de la serralada Jebel Akhdar d'Oman, travessant pobles oasi i salvant vertiginosos descensos en ràpel. Tot per aconseguir l'objectiu final: descendir per un canó que cap humà no ha explorat abans, els estanys del canó de Wadi Hijri.
Documentals
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Obreros de la naturaleza: Maestros de obra i Asombrosos cerdos
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Cielos ancestrales: Dioses y monstruos: Tots els antics astrònoms necessitaven mitjans per orientar-se en un cel nocturn i complex. És a Babilònia on comença tot i s'estén a la resta del món: va ser el primer poble que va analitzar tots els fenòmens naturals matemàticament per fer prediccions detallades i precises.
Documentals
Durada: 55'
19.05
Escandimanía
En aquest episodi, Hugh visita Dinamarca, el país més feliç del món. A Copenhaguen, cuina amb Rene Redzepi, propietari i cap de cuina de Noma, votat com el millor restaurant del món durant tres anys seguits. A més, entrevista Soren Malling, protagonista de The Killing i Borgen.
Documentals
Durada: 45'
19.50
Página 2
Anxo Lugilde
Óscar López entrevista l'escriptor i periodista Anxo Lugilde per conversar sobre La vieja compañera, on parla de la seva pròpia depressió. A continuació, també es parla amb Fernando Marías, a qui l'escriptura també li ha servit de teràpia. A més, el programa repassa la relació de la literatura amb els trens.
Altres
Durada: 35'
20.25
Rick Steves por Europa
Inclou Turquía occidental i Turquía central: Aquesta vegada, el Rick viatja a l'est d'Europa i, amb l'ajuda d'un globus immens, coneix el cor de Turquia a vista d'ocell.
Documentals
Durada: 50'
21.15
Mi lugar de retiro
Inclou Hacia lo verde i Casas de campo al límite: Capítol que mostra cases al límit, des d'un xalet al cim d'una muntanya a prop de Whistler, el Canadà, fins a una casa costanera que està situada gairebé dins del mar.
Documentals
Durada: 45'
22.00
Órbita Laika
La ciencia de la seguridad
Existeix un àmbit de la recerca científica dedicat a fer la vida més segura. S'aplica a tota classe d'activitats humanes: des de l'alimentació fins a la mobilitat passant per l'anomenada bioseguretat. En aquest programa es mostra la física dels cinturons de seguretat i la química dels incendis. A més, es descobreixen els processos pels quals passa l'aigua que arriba a l'aixeta i què s'està fent per protegir la població de terratrèmols, agents biològics tòxics i meteorits.
Altres
Durada: 55'
22.55
El poder del fuego
Els últims estius, la calor i els mesos de sequera han causat incendis forestals incontrolats a tot el món. Avui dia, s'estan produint incendis en els llocs més insospitats del planeta, com el cas recent de Suècia. Els científics i investigadors especialitzats en climatologia estan buscant maneres de contrarestar aquest creixent risc d'incendis. Aquest documental mostra els avanços que s'estan duent a terme en diferents països.
Documentals
Durada: 55'
23.50
Documentos TV
Inclou La batalla por la Amazonía brasileña
Altres
Durada: 60'
00.50
Metrópolis
CdC 2021
Espai de cultura que s'ha convertit en un punt de referència obligat per a tots aquelles persones inquietes per seguir les últimes tendències en el camp de la creació artística.
Altres
Durada: 30'
01.20
Conciertos de Radio 3
Maria Jaume. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 35'
01.55
Documenta2
Inclou Supernaturaleza: Movilidad: Des de fa milions d'anys, cada ésser viu ha desenvolupat una tècnica específica per orientar-se, desplaçar-se o explorar l'entorn. Inspirant-se en les capacitats dels animals es poden adquirir noves tècniques per millorar la possibilitat de desplaçar-se i orientar-se de manera segura.
Documentals
Durada: 50'
02.45
Grandes diseños
Liskeard
Kevin McCloud visita Cornwall, on els exparacaidistes Leigh i Richard planegen convertir un vell molí fariner del segle XVII en casa seva. Abandonat durant 60 anys, la parella intenta transformar l'espai interior en una casa contemporània de tres habitacions i restaurar-ne l'exterior.
Documentals
Durada: 50'
03.35
Expedición con Steve Backshall
Borneo, las cuevas milenarias
Al cor de la península de Sangkuriang, a Borneo, Steve intenta localitzar coves mil·lenàries, on l'ésser humà ha anat deixant les seves empremtes. Durant el seu viatge, troba empremtes de mà en negatiu, però també en positiu, de fa quaranta mil anys, amb la qual cosa ajuda el doctor Setiawan a preservar aquesta selva.
Documentals
Durada: 50'
04.25
Obreros de la naturaleza
Maquinaria pesada
En la vida salvatge, els animals mantenen viu l'ecosistema. Sense saber-ho, treballen com a jardiners i enginyers. Grans elefants de Borneo, bisons de les prades estatunidenques o petits uombats d'Austràlia són els obrers que garanteixen la salut dels boscos de tot el planeta.
Documentals
Durada: 50'
05.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'