Programació La 2

Dijous, 28 gener de 2021
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.05
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La carrera de la vida
Inclou La gran carrera del desierto i Herbívoros: Per als grans herbívors cada dia es planteja una nova batalla. Tots han de mantenir-se en moviment per seguir vius tant si és una baralla contra els depredadors, si es tracta de buscar aliment o si es tracta de sobreviure al dràstic clima. Utilitzen la seva grandària, intel·ligència i força per guanyar a la cursa de la vida.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
Pueblo de Dios
El granero de José
Càritas Castrense ha creat un fons d'emergència per a pal·liar amb immediatesa les necessitats més bàsiques generades per la crisi de la COVID-19, com alimentació, medicines, o subministraments d'aigua i llum en habitatges.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou La fuerza de la vida: Borneo: Borneo és un hivernacle evolutiu, juntament amb Sumatra. És la tercera illa més gran del món, i és un gresol evolutiu amb els arbres tropicals més grans del món i, per això, amb moltíssims animals planadors. Hi ha hagut milers d'anys de mutacions i evolucions.
Documentals
Durada: 45'
11.40
Los jardines italianos de Monty Don
Veneto, Lucca y los lagos
El Monty conclou el seu recorregut pels jardins d'Itàlia al ric nord, on, al Veneto i Lucca, es van crear extravagants jardins de plaer per al coqueteig i la diversió. A més, es visiten hisendes avui dia convertides en palaus pairals i jardins fets laberints i s'acaba a Maggiore.
Documentals
Durada: 60'
12.40
Mañanas de cine: Los tres mosqueteros II. La venga
Milady de Winter no digereix la seva derrota a les mans de D'Artagnan i els seus amics, i amb la col·laboració de Rochefort, sicari del Cardenal Richelieu, fa la vida impossible als quatre mosqueters, arribant en la seva maldat a assassinar la xicota de D'Artagnan.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.15
Turismo rural en el mundo
Asturias, la magia de la madre Tierra
En aquest capítol es recorre Astúries, una seductora mescla de paisatges intimistes i únics, amb paratges mil·lenaris i espais protegits mediambientalment. Entre altres racons, es visita el Parc Nacional de Picos de Europa i el Parc Natural de Redes.
Documentals
Durada: 35'
14.50
Mercados, en el vientre de la ciudad
Lisboa, Mercado da Ribeira
En ple cor de la ciutat, es troba el Mercat da Ribeira, el mercat més antic de la capital portuguesa. Allà es coneix la peixeira més famosa del mercat. A més, s'observa com es prepara el famós pastís de Belem, i es viatja a la zona de l'Alentejo per veure com es cria el porc negre.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El pingüino rey, La carrera de la vida: Las defensas de las presas submarinas i La carrera de la vida: La carrera a ras del suelo: El regne arran de terra és un món sorprenent: de l'atac letal dels pregadéus religiosos al geni aeri de la libèl·lula, sense oblidar els paranys invisibles de l'aranya.
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou La fuerza de la vida: Costa Rica: Amèrica central és un focus evolutiu únic a la Terra, que posseeix una selva pluvial tropical que xoca contra una barrera muntanyenca volcànica. A més, compta amb dotze ecosistemes diferents, amb espècies diferents i diferenciades, que van evolucionar per separat.
Documentals
Durada: 50'
19.05
El Festín Mediterráneo de Yotam Ottolenghi
Túnez
Yotam viatja a Tunísia per observar la seva gastronomia, gent i tradicions, i fer versions fàcils dels plats més populars del país. Avui cuina rogers amb llimona; verat amb fesols tendres, préssecs i albercocs rostits, mandonguilles de pollastre, i fettuccini amb marisc.
Altres
Durada: 50'
19.55
Atención obras
El programa rep la visita de la cantaora cordovesa María José Llergo, que ha enlluernat el públic i la crítica amb el seu primer àlbum, Sanación. La convidada xerra amb Cayetana Guillén Cuervo sobre els seus pròxims concerts i la seva manera d'entendre la música. A continuació, l'espai s'endinsa en el Teatre Fernán Gómez Centro Cultural de la Villa de Madrid per conèixer a fons Rita, l'obra que s'hi representa aquests dies i que aborda les relacions entre mares i fills. A més, es coneix Abraham Cupeiro, un músic amb formació clàssica que es dedica a recuperar instruments ja perduts en el temps.
Altres
Durada: 30'
20.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
20.40
Red Natura 2000
La Xarxa Natura 2000 fa 21 anys que salvaguarda el medi natural d'Europa, i Espanya és el país que més territori aporta a la xarxa. A través de Mara Torres, col·laboradora altruista a Seo/BirdLife, i altres persones que viuen i treballen per a la xarxa, es coneix aquesta labor que permet conservar l'autèntica riquesa d'Espanya.
Documentals
Durada: 30'
21.10
Grandes diseños de vuelta
Al comtat anglès de Yorkshire, el Richard i la Felicia transformen un lúgubre i inquietant lloc, una enorme presa d'aigua sota terra, en una acollidora llar de parets revestides d'acer i làrix envellit. No obstant això, problemes de salut i de diners retarden el final de l'obra sis anys.
Documentals
Durada: 50'
22.00
El condensador de fluzo
Oigo voces o las locuras en la Historia
El programa mostra com al llarg dels temps, la bogeria ha estat un calaix de sastre en el qual cabia qualsevol que no encaixés en els codis entesos com a acceptables. A les dones titllades de bruixes o als leprosos durant l'edat mitjana també se'ls va considerar bojos. Moltes actituds enteses en el passat com a vicis, manies o falta de caràcter, avui són qualificades de patologies. Grans personatges les van patir, a uns altres les hi van atribuir. I alguns fins i tot van governar. En aquest lliurament es parla d'histèries col·lectives contemporànies, com el fenomen fan; o antigues, com les estranyes epidèmies del ball. L'espai, a més, s'acosta sense prejudicis a la figura de Joana la Boja. Finalment se segueix la pista d'artistes excèntrics i es coneix la increïble història d'un estudiant xinès que va provocar una guerra amb milions de morts.
Altres
Durada: 55'
22.55
Los pilares de la Tierra
El trabajo de los ángeles
Emissió dels capítols Nuevos comienzos i El trabajo de los ángeles.
Sèries
Durada: 105'
00.40
Benidorm y el hombre que embotelló el sol
Documental que narra l'evolució historico-turística de Benidorm.
Documentals
Durada: 55'
01.35
Conciertos de Radio 3
Jack Bisonte. Elegant duo format per Carlos Amelivia i Miky Lagoona, que presenta el seu primer àlbum, Hounds of Glory.
Altres
Durada: 35'
02.10
Documenta2
Inclou La fuerza de la vida: El árido Namib: El Namib és el desert més antic del planeta. Els seus hàbitats són diversos, àrids i estèrils i per poder sobreviure-hi cal ser fort i enginyós.
Documentals
Durada: 50'
03.00
Grandes diseños de vuelta
Al comtat anglès de Warwickshire, Mark Butler i la seva esposa Penny venen la seva llar per construir, al terreny d'un antic rafal, una casa familiar de tres plantes, amb eficiència energètica, adaptada per a la cadira de rodes del Mark. Però les circumstàncies personals canvien de sobte.
Documentals
Durada: 45'
03.45
El Festín Mediterráneo de Yotam Ottolenghi
Turquía
Yotam viatja a Turquia i cuina lahmacun, pizza turca de carn picada, guisat de peix, carxofes estofades, verdures a l'estil turc i pudding d'arròs i canyella.
Altres
Durada: 45'
04.30
Ciudad salvaje. La vida en la jungla
Les reserves forestals de Singapur i els boscos tropicals contigus acullen una extraordinària fauna salvatge adaptada a la vida urbana. Aquí viu un dels primats menys coneguts del món, el langur llistat, i el tragúlid, un dels animals més petits amb peülla.
Documentals
Durada: 45'
05.15
8 días que marcaron la historia de Roma
El renacimiento de Roma
L'any 293 dC l'Imperi Romà era tan immens que va ser dividit en quatre parts per a una major governabilitat. Però l'any 312 dC aquest sistema va col·lapsar completament i Constantií, l'any 315 dC entraria a Roma per reunificar l'Imperi després del seu triomf sobre Majenci.
Documentals
Durada: 40'
05.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'