Infraestructures i serveis

Ripoll recorre a la UE per a sis grans projectes de futur

Rehabilitacions d’edificis o la intervenció en 110 pisos del barri vell, a la llista de l’Ajuntament als Next Generation

L’Ajuntament de Ripoll ha presentat a la convocatòria dels fons europeus Next Generation, que tramita la Generalitat, sis projectes vinculats a la rehabilitació, l’habitatge i el turisme. Es preveu, però, poder-ne presentar més a curt termini.

Barri vell

En matèria d’habitatge destaca la intenció d’intervenir en 110 pisos del barri vell i el Raval, una acció que dependrà de la declaració de la zona com a entorn residencial de rehabilitació programada, a càrrec de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. En aquesta línia, es té la idea de construcció d’habitatges de protecció oficial en una finca de propietat municipal de Can Guetes. D’altra banda, es vol crear una oficina de rehabilitació que serviria de finestreta única per a totes les gestions relacionades amb aquest tema.

Edificis públics

A través del programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics, es demana ajuda per a la rehabilitació de la finca de la Torre per destinar-la a “espai comunitari” i també, per convertir l’antiga fàbrica del Pla en edifici multiusos.

Turisme

En matèria turística es demana que entri al Next Generation el projecte Ripoll destí turístic compartit amb l’objectiu de consolidar la vila com a destí de turisme sostenible.

LA XIFRA

110
pisos
del barri vell i del Raval s’inclouen en el programa de rehabilitació que es vol finançar amb fons europeus

La Torre i la fàbrica del Pla

Per a dos dels projectes presentats a la convocatòria europea ja es disposa d’avantprojecte. D’una banda, a través d’un procés participatiu els veïns de Ripoll han pogut escollir entre les quatre propostes presentades per sengles equips d’arquitectes locals per rehabilitar la Torre, un edifici del segle XIX de la carretera de Barcelona, de planta i dos pisos, que va passar a mans municipals el 2019. L’objectiu és condicionar-lo perquè sigui una “casa de cures”, un espai per atendre col·lectius com ara la gent gran o els infants, tot i que els usos encara no estan decidits del tot. S’estima que el cost d’aquesta rehabilitació serà d’uns 800.000 euros.

L’altra gran proposta arquitectònica presentada als Next Generation és la conversió de l’antiga fàbrica del Pla en un gran espai polivalent capaç d’allotjar des de fires fins a espectacles. Si bé es volia fer un procés participatiu perquè els veïns escollissin entre diferents idees, es va haver de renunciar-hi perquè només se’n va presentar una, de l’equip d’arquitectes Agustí Vilà i Cubí.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La lucidesa del somni i la perfecció tècnica en la pintura

Decauen una part de les restriccions per evitar focs

BARCELONA
SEGIMON ROVIRA
President de l'Asssociació Club Català de Naturisme

“El nudista té més respecte al tèxtil que el tèxtil al nudista”

Mont-ras

Part de l’església de Barberà s’enderrocarà per l’esquerda

barberà de la conca
Societat

Vivències d’una travessa

BARCELONA

La pregonera de Gràcia crida a la responsabilitat

barcelona

Identificaran llocs insegurs per a les dones a Girona

Girona
Societat

Enterrada en la història

CASTELL D’ARO

El panorama ‘queer’ de Barcelona, en una exposició a Olot

OLOT