Infraestructures i serveis

Platja d’Aro perfila el seu passeig marítim del futur

Es proposa que guanyi tres o quatre metres amb una passarel·la de fusta mòbil a la platja durant la temporada alta

Se sotmetrà a consulta el pla d’usos del passeig, de 2,5 quilòmetres, al novembre

L’alcalde de Castell-Platja d’Aro i s’Agaró, Maurici Jiménez, va anunciar ahir durant la visita a la població del secretari d’estat de Turisme, Fernando Valdés, que aquest mes de novembre s’iniciarà una consulta pública per confeccionar un document de base que servirà per elaborar posteriorment el pla d’usos del passeig marítim. L’Ajuntament de Platja d’Aro posarà sobre la taula que, durant la temporada alta, es guanyi terreny a la platja amb una passarel·la de fusta mòbil de tres o quatre metres d’amplada. La voluntat és que el projecte de reforma del passeig estigui enllestit l’any 2024 i ja es preveu que serà una obra que caldrà afrontar per etapes, amb un finançament plurianual.

Ara, entre finals d’aquest mes i principis del vinent, se sotmetrà a consulta pública el pla funcional que recollirà com es distribuirà el passeig per donar a cabuda als diversos usos. Entre els quals, l’espai per a vianants, un futur carril bici i la zona destinada a comerç i terrasses de restauració. L’eixamplament es faria entre el juny i el setembre.

En paral·lel, el document de base del pla d’usos també proposa redistribuir l’espai que ara es destina a terrasses i comerços. Actualment, la restauració ocupa aproximadament la meitat del passeig (uns deu metres), però entre les façanes dels edificis i les terrasses s’ha de deixar obligatòriament una franja de quatre metres. “Això és així perquè, quan es va fer el passeig, els bombers ens van demanar que aquesta franja quedés lliure per a emergències”, concreta Jiménez. Amb el temps, però, s’ha vist que la mesura no és funcional. I que, de fet, el que fa és crear una zona desaprofitada. Jiménez va explicar que el nou pla d’usos proposa que les terrasses se situïn a tocar de les façanes i s’elimini aquesta franja que quedava buida. També va fer notar que l’espai que tindrà la restauració serà el mateix: no hi guanyarà ni hi perdrà metres, sinó que les taules i cadires s’acostaran més als edificis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La lluita contra el VIH no afluixa

Barcelona
infraestructures
rodalies

Cobrir les vies del tren a Montcada costarà 621 milions

barcelona

Amplien la comissaria conjunta de Banyoles

Banyoles

Fil a l’agulla a Girona per millorar l’atenció al públic i treballar pel dret a la ciutat

girona

Canvi d’ample ferroviari per a l'alta velocitat de Vandellòs a la Canonja

barcelona

#StopJJOO denuncia la inversió en neu produïda tot i la sequera

La Molina (Alp)
Olot

Nova protesta dels sanitaris de l’hospital

Solidaritat

Una opció de futur

SALT
Guanyem vol uns comptes més participatius

Guanyem vol uns comptes més participatius

girona