Educació

Producte del territori a les escoles ripolleses

Onze escoles de la comarca i del Bisaura i el Ges aprenen a valorar la proximitat

Sis escoles s’han incorporat al projecte Territori educador. Ens mengem les valls i ja en són onze del Ripollès, la vall del Ges i el Bisaura. Es tracta de les escoles Doctor Robert, de Camprodon; Pirineu, de Campdevànol; Mare de Déu de Núria, de Ribes de Freser; Segimon Comas, de Sant Quirze de Besora; Lloriana, de Sant Vicenç de Torelló; Joan Maragall, Salesians i Ramon Suriñach, de Ripoll; l’institut escola Mestre Andreu, de Sant Joan de les Abadesses, i les escoles de la ZER Vall del Ter (Vilallonga de Ter, Llanars, Sant Pau de Segúries i Ogassa) i Comte Arnau (Vallfogona de Ripollès i Planoles).

Aquest projecte pedagògic pretén donar valor als productes agroalimentaris del territori i contribuir a fomentar el consum de proximitat. Es tracta, en definitiva, de generar un sentiment de pertinença i identitat entorn del producte local i l’activitat tradicional dels territoris on hi ha els centres educatius participants. A més, també vol promocionar una cultura d’alimentació sana, de qualitat i de proximitat a la població local a través de l’escola.

Les actuacions del projecte consisteixen a donar a conèixer els productes locals més significatius del territori. La llista és molt llarga i inclou la carn de vedella, els làctics i els formatges, la carn de xai i de cabrit, la trumfa de la vall de Camprodon i la patata del bufet d’Orís, la carn de poltre i els embotits.

Hi participen alumnes de primària amb el treball a l’aula mitjançant materials pedagògics especialment dissenyats pel projecte i amb visites a ramaders, agricultors i productors agroalimentaris locals. També es duen a terme sessions informatives per a les famílies i els docents centrats en el producte de proximitat, la seva expressió gastronòmica i la seva importància nutricional.

Territori educador. Ens mengem les valls es va posar en marxa l’any 2016 amb la voluntat de transferir a les escoles del Ripollès, la vall del Ges i el Bisaura l’experiència del projecte Ens mengem la vall, promogut per l’Associació Cultural i Gastronòmica de Cuines de la Vall de Camprodon a l’escola Doctor Robert de Camprodon amb els mateixos objectius a aquella vall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona