Educació

Educació

Vint-i-cinc anys de l'institut

Poliglotes a l'IES Cassà

El director, Josep Poch, destaca que són el primer centre públic de la demarcació que convoca exàmens oficials d'anglès i francès

Uns 600 joves estudien en una institució nascuda el 1988 a la plaça de la Coma

Un concert de tres hores amb alumnes, exalumnes i professors (divendres al pavelló polivalent amb 30 actuacions) i la hissada d'una pancarta amb el logo de la commemoració (el 23 d'abril a l'entrada principal de l'edifici) són dues de les primeres iniciatives de l'institut d'ensenyament secundari (IES) de Cassà de la Selva per festejar el seu vint-i-cinquè aniversari.

Uns 600 alumnes (400 d'ESO, repartits en dinou grups, i 200 més de batxillerat) estudien en el centre, que va néixer l'any 1988 amb unes aules provisionals a la plaça de la Coma, segons recorda el director, Josep Poch. Després de la Coma, els estudis van desenvolupar-se dos anys en uns barracons, i el 1992 ja es va fer el trasllat a l'actual edifici. El centre reuneix estudiants de Cassà, Riudellots, Caldes i pobles petits com ara Sant Andreu Salou, Campllong i Llambilles.

L'IES Cassà s'ha decidit a impulsar el coneixement dels idiomes i, segons diu el seu director, és el primer centre públic de la demarcació que convoca exàmens oficials d'anglès i de francès. Gràcies als acords amb l'Alliance Française de Girona, que depèn del Ministeri d'Educació de la Estat francès; la Universitat de Cambridge, i la Universitat de Girona, l'institut promou i organitza exàmens oficials reconeguts. “En aquests moments de crisi econòmica greu en tot el que és l'administració pública, el que ha de fer l'escola pública és reivindicar la qualitat i, per tant, mostrar que pot oferir tanta qualitat com la privada i fer iniciatives d'aquest tipus per ajudar els alumnes en un context laboral tan difícil”, diu Poch. Els últims dies s'han examinat 101 alumnes en exàmens oficials (80 d'anglès i 21 de francès).

El màxim responsable docent de l'IES Cassà destaca la implicació del professorat. “En el centre es fan més hores d'anglès i francès perquè amb les hores mínimes no n'hi hauria prou”, destaca Poch. A més, l'associació de mares i pares (AMPA) assumeix el 25% del cost de la matrícula d'aquells alumnes que s'han presentat als exàmens. Així, optar a treure's el First d'anglès val 118,58 euros per a un alumne de segon de batxillerat amb beca de l'AMPA (en lloc dels 185 euros que val per al públic en general). En francès, un estudiant de quart d'ESO de Cassà que vulgui superar el DELF A2 pagarà 69 euros amb beca (a un de fora que rep beca, n'ha de pagar 92).

Juntament amb l'Ajuntament i empreses del poble, l'IES Cassà promou Escola Oberta, un projecte d'escolarització compartida entre establiments de Cassà i alumnes de 3r i 4t d'ESO amb dificultats d'aprenentatge. Aquests estudiants fan algunes hores lectives fent d'aprenents en empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El 2028 començaran les expropiacions de l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres