Societat

Catalunya manté tres restaurants de tres estrelles Michelin

La ‘Guia Michelin’ castiga Catalunya i només dona una nova estrella a l’Atempo de Barcelona, de Jordi Cruz

Males sensacions ahir a València en la gala de la Guia Michelin, en què només un restaurant català va guanyar una de les noves estrelles. Es tracta de l’Atempo de Barcelona, de Jordi Cruz, a la cuina del qual hi ha el xef Iñaki Aldrey Teruel. A banda d’aquesta estrella, cap més de nova. És a dir, cap dels restaurants catalans que ara tenen una estrella en va aconseguir una segona.

Tanmateix, sí que van renovar la màxima distinció, les tres estrelles Michelin, els tres restaurants catalans que ja les tenien: l’ABaC, del xef Jordi Cruz, a Barcelona; El Celler de Can Roca, dels germans Roca, a Girona, i el Lasarte, a Barcelona, dels xefs Martín Berasategui i Paolo Casagrande. A diferència del que s’esperava, el Disfrutar, de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, que té dues estrelles, no va aconseguir la tercera.

Fins a 600 persones van assistir ahir a la nit al Palau de les Arts de València a la gala de la Guia Michelin Espanya i Portugal 2022, que va suposar el retrobament del món gastronòmic, ja que l’any passat la cerimònia va ser virtual. El fil conductor va ser la sostenibilitat, motiu pel qual la Guia Michelin va repartir, per primera vegada, estrelles verdes per premiar els restaurants que tenen entre les seves prioritats la sostenibilitat. Joan Roca, d’El Celler de Can Roca de Girona, va ser un dels guardonats amb l’estrella verda.

La Guia Michelin va premiar per primera vegada un jove talent, Mario Cachinero, del restaurant Skina de Marbella, i un xef mentor, que va ser Martín Berasategui.

Entre els nous restaurants que aconsegueixen una estrella Michelin, hi ha l’Ibaya, a Soldeu (Andorra), al capdavant del qual hi ha el xef Jordi Grau; La Gaia, a Eivissa, del xef Òscar Molina, i el Zaranda, a Palma, del xef Fernando Pérez. Un altre català, Ricard Tobella, va ser premiat amb una estrella pel seu restaurant Deessa de Madrid.

LA XIFRA

1
estrella verda
aconsegueix El Celler de Can Roca, que, a més, manté les tres estrelles Michelin.

LA DATA

1900
Els germans
Michelin, fabricants de pneumàtics, van crear aquesta guia per orientar els conductors a l’hora de viatjar.

Le Cordon Bleu tria cinc catalans

La prestigiosa escola de cuina Le Cordon Bleu de Madrid va publicar ahir la llista dels 50 estudiants seleccionats que participaran en la desena edició del premi Promesas de la Alta Cocina. Entre els seleccionats, hi ha cinc alumnes catalans: Estefanía Rodríguez Álvarez, de l’institut Baix Empordà de Girona; Luisa Katherine Balaguer Pérez; Bernat Iglesias Rebull i Marc Limia Sanahuja, del CETT de Barcelona, i Joan Gual García, del CIPFP Benicarló de Castelló, però natural de Tarragona. Un gironí, Ezequiel Álvarez Borroso, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, va ser el guanyador de la cinquena edició del premi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona