Societat

La UdG crea un joc de cartes per promoure l’aprenentatge participatiu i compromès amb la societat

La Xarxa d’Innovació Docent (XID) de la Universitat de Girona (UdG) crea Anima’t, Projecta, Segueix, un joc de cartes col·laboratiu per idear projectes d’aprenentatge servei

La Xarxa d’Innovació Docent (XID) de la Universitat de Girona (UdG) ha creat un joc de cartes basat en el mètode docent d’aprenentatge servei (ApS). Dissenyat per Mariona Masgrau, Raquel Heras, Pere Soler, Eulàlia Guiu i Pilar Albertín i il·lustrat per Alícia Vogel, Anima’t, Projecta, Segueix és un joc de base col·laborativa i creativa on l’objectiu és crear o reelaborar projectes d’ApS.

»L’ApS és una metodologia d’ensenyament que forma l’alumnat a través de serveis socials i comunitaris no lucratius. Aquest mètode és aplicable en totes les etapes educatives, des de l’educació primària fins a la superior. Segons Mariona Masgrau, “el repte del joc és que l’ApS s’estengui a totes les facultats de les universitats, que s’avaluï adequadament i que garanteixi un servei vinculat a entitats que donin qualitat i valor a les iniciatives i als estudis”.

»Les cartes estan inspirades en el joc ideat pel doctor de la Universitat de Duisburg Wolfgang Stark, qui va assessorar i guiar la xarxa de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la UdG per adaptar el joc al context i les necessitats del territori. Stark va introduir el llenguatge de patrons, un sistema de recerca que se centra a fer emergir i sistematitzar el coneixement tàcit i pràctic dels experts en una àrea: per aquest motiu es van fer diverses entrevistes a professors especialistes en ApS de Catalunya i l’Estat espanyol.

Un cop dissenyat, l’ICE de la UdG ha finançat les unitats produïdes i ara s’està treballant en una versió en castellà que s’espera poder distribuir en els pròxims mesos.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.