Societat

MENJADORS ESCOLARS

Menjar bé a les escoles

El 90% dels centres escolars a Catalunya disposen de servei de menjador perquè hi ha milers de nens que cada dia dinen a l’escola. “Si els centres no oferissin aquest servei hi hauria molts infants que veurien compromesa la seva escolarització”, sentencia Lidón Gasull, directora de l’aFFaC (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya). Al cap de l’any, hi ha infants que fan més de 150 àpats a l’escola, és per això que és necessari garantir la qualitat de l’alimentació a l’escola per tal d’afavorir favorablement el desenvolupament dels usuaris. L’aFFaC considera que ”el servei de menjador l’hauria de gestionar l’administració pública”. Tal com explica la seva presidenta, això permetria de garantir la proximitat dels productes, es reduiria la petjada ecològica, es podria planificar una dieta a gran escala i es podria negociar el preu dels aliments amb els productors, de manera que el preu del menú baixaria.

Actualment la gestió dels menjadors està externalitzada i s’aconsegueix a través de concurs. “Les empreses busquen un benefici, i és totalment lícit. El problema és quan es fa a costa de la qualitat de l’aliment que s’ofereix als alumnes”, valora la presidenta de l’aFFaC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia