Societat

Barcelona instal·la mòduls fotovoltaics a la ronda Litoral

Barcelona instal·larà mòduls fotovoltaics a la ronda Litoral i preveu generar 43.000 kWh/any d’electricitat per a l’autoconsum, l’equivalent al consum anual de 18 famílies. La col·locació dels mòduls començarà aquesta nit i està previst que finalitzi el 22 d’agost. Es col·locaran un total de 112 mòduls de 380 Wp de potència, quasi verticals, amb una superfície total de generació de 209 metres quadrats. Més concretament, es disposarà al mur, sentit Llobregat, del tram a celobert de la Ronda Litoral, comprès entre el viaducte de Bac de Roda i el carrer Lope de Vega. El parament de suport del camp és el mur de formigó sobre el qual es fixarà la subestructura de suport dels mòduls. El projecte suposa una inversió de gairebé 211.000 euros.

L’energia generada s’injectarà a la xarxa elèctrica amb l’objectiu d’ambientalitzar-la, és a dir, introduir-hi energia verda per tal de reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle que s’associen a l’energia procedent de recursos fòssils no renovables. Així, es calcula que es podran estalviar 15.480 kg de CO2 equivalent. Segons l’Ajuntament de Barcelona, l’objectiu és aprofitar totes les oportunitats de generar energia que ofereix l’espai públic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.