Societat

La contra

El valor del pèsol

Caldes d'Estrac dóna el tret de sortida de les jornades gastronòmiques dedicades a un dels productes estrella de la comarca i amb una gran capacitat d'atraure seguidors

El pèsol és d'aquells llegums que sempre em sorprenen. He de confessar que de ser una enemiga acèrrima he passat a abraçar sense dubtes la família dels amants d'aquesta perla verda capaç d'acompanyar els plats més excel·lents o ser, per ella mateixa, menja digna de reis. En aquest sentit, ser convidada a l'acte inaugural de la Pesolada de Caldes és tan un privilegi com una enorme responsabilitat, perquè ni sóc crític ni expert en cuina. Per tant, millor cenyir-se a recordar el pur plaer de degustar les diferents maneres en què els restauradors del municipi van imaginar els pèsols, no creuen? La de dijous va ser una jornada diferent. I no tant pel canvi de format que va dur els convidats a taula i no pas a fer un tastet de les cassoles a peu dret. Va ser diferent perquè la Pesolada recupera un dels seus puntals i ho fa amb la vista posada en un futur ple de bones perspectives. Josep Navarro, president dels restauradors de Caldes, dijous va ser un home feliç. I cansat. Els nervis de preparar l'acte no perdonen, però l'èxit d'assistència segur que van compensar l'esforç. Navarro torna per remuntar uns anys poc galdosos que han afectat l'economia dels restauradors. Diu que no serà fàcil, atesa la crisi actual que sembla lligar tothom a casa, però confia que la promesa d'un menjar excel·lent tornarà a atraure els comensals. A banda dels habituals representants de l'Ajuntament –no sempre és fàcil seure de costat govern i oposició–, també hi van haver diputats del Parlament –Salvador Milà d'ICV i Benet Maimí de CiU–, membres de les entitats més nostrades, veïns a títol personal i un nodrit grup de periodistes de mitjans escrits i audiovisuals. El motiu? Un reconeixement que ens va agafar a tots de sorpresa però que vam agrair molt. Josep Navarro va voler destacar el suport que al seu entendre els mitjans de comunicació, sobretot de la comarca, han donat a les jornades. El director de les edicions d'El Punt, Ferran Espada, va ser l'encarregat de recollir el diploma, seguit del locutor del programa de RAC1 Fricandó Matiner Vador Lladó i de Jaume Puig, l'ànima de la desapareguda Televisió de Mataró i ara el canal públic del Maresme, M1TV.

Fets els parlaments, vam fer parlar el paladar. I la música va sonar com els àngels. Cada comensal va poder apropar-se als fogons que més li esqueien, parar el plat i fer salivera només amb l'olor abans de tornar a taula i provar-ho. Bon ambient, bona companyia i bona proposta de tornar a repetir l'experiència fins a l'1 de maig en qualsevol dels establiments de cuina de Caldes que hi prenen part. El pròxim 20 de març, a més, el consistori organitza un tastet popular a l'esplanada de Can Muntanyà per a tots aquells que, com jo fa temps, encara desconeixien l'addictiva dolçor del pèsol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona