Societat

Festes i tradicions

El calçot vol plantar cara al raïm

Un vallenc proposa menjar dotze calçots amb les campanades, enregistrar-ho en vídeo i penjar-ho a Internet

Els participants entraran en un concurs de productes per a una calçotada

  • VÍDEO: 12 Calçots

Un apassionat dels calçots ha plantejat un repte per al Cap d'Any: canviar els dotze grans de raïm per dotze ceballots.

El vallenc Òscar Pascual ja va celebrar l'entrada del 2016 menjant calçots amb les campanades i va penjar la seva pensada a Internet. Aquest any no només ho pensa tornar a fer sinó que repta altres persones a seguir el seu exemple. La seva idea és recollir els vídeos que li enviïn altres “aventurers” com ell i penjar-los tots a la pàgina web del projecte per poder fer “més soroll” de cara a l'any vinent a través de l'etiqueta #12calçots .

Els vídeos entraran en un concurs de diversos productes de calçotada, sempre que se superi la xifra de més de quinze participants.

El guanyador s'endurà un pac per a 10 persones, que inclou 200 calçots, 1,5 kg de salsa i 10 pitets. El segon també tindrà premi, la meitat de productes. Els premiats seran els que obtinguin més “m'agrada” o retuits a les xarxes socials.

L'impulsor de la iniciativa assegura que la tradició de menjar raïm amb les campanades és “molt respectable” i recorda que es remunta a principis del segle XX. No obstant això, afegeix que els calçots es mengen des del segle XIX, motiu pel qual defensa que no és tanta la seva “transgressió”.

Pascual, que gestiona conjuntament amb la seva dona la pàgina calsots.com, ha explicat a l'ACN que la idea va sortir després de “la típica conversa” sobre les diferents maneres de seguir les campanades de Cap d'Any: “amb panses, olives o mandarines”. Amb tot, a casa seva serà l'únic que menjarà calçots en lloc de raïm perquè la seva família no s'ha animat: “Són d'aquells que pelen i treuen els pinyols dels grans de raïm”.

El vallenc ja ho té tot preparat per aquest any: els calçots els va congelar d'una calçotada que va fer fa uns dies i ja té la salsa preparada. Només caldrà treure-la a taula i escalfar els calçots al forn una mica abans de les 12 de la nit.

Alguns amics seus ja han acceptat el repte i es gravaran per penjar-ho després a les xarxes socials. Amb tot, confessa que és “escèptic” amb el fet que arribi al mínim de quinze participants que s'ha marcat perquè tiri endavant el concurs. Pascual reconeix que “ és una bogeria”, però apunta que “amb Internet tot és possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes