Els joves tarragonins es conformen amb inversions, equipaments i personal més propis d'un poble

Ciutats com ara Lleida, Sabadell i Mataró superen Tarragona en tots els aspectes

Fent un cop d'ull al gràfic adjunt, queda palès que el jovent de la ciutat referència dins del Camp de Tarragona disposa d'equipaments, recursos humans i una inversió molt inferiors als que, per exemple, tenen persones de la mateixa edat de localitats com ara Lleida o Sabadell. De fet, l'informe elaborat per AISC fa una comparació entre Tarragona i la capital del Segrià, Sabadell, Mataró –aquestes tres tenen una població similar a Tarragona– i també Granollers i Gavà. El pressupost amb què ha comptat l'àrea de Joventut de Tarragona –amb càrrec als pressupostos municipals– per enguany és d'uns 210.000 euros; molt llunyana al milió d'euros de Sabadell o als 600.000 euros de Lleida, sense incidir en el pressupost de Girona, amb quasi cinc milions d'euros. Cal dir que l'àrea de Joventut de Tarragona també es nodreix de subvencions d'altres organismes. Al marge de la inexistència d'espais físics de titularitat municipal –hi ha punts d'informació al Consell Comarcal i un altre de la Generalitat, al carrer Sant Francesc–, Tarragona tan sols té dos tècnics, però no hi ha dinamitzadors ni informadors. En canvi, sí a les altres ciutats objectes d'estudi.

1,7 euros per habitant

Tarragona té el dubtós honor de ser la capital catalana més baixa en recursos econòmics i humans, i també l'única sense equipaments. D'entre les ciutats que s'inclouen en l'estudi efectuat per AISC, en el qual no s'ha inclòs Reus «perquè potser hauria resultat molt dolorosa la comparació» –segons van explicar fonts de la investigació– l'administració local tarragonina destina menys de 2 euros per habitant a les polítiques específicament adreçades a joves, respecte dels 49,62 de Girona. Enmig, l'Ajuntament de Salou n'aporta 15,7. El nivell de deficiència a Tarragona és considerable perquè no pot comparar-se ni amb poblacions amb molts menys habitants. Per exemple, Mont-roig té espai per a joves, Altafulla, Constantí i el Morell disposen d'un punt d'informació juvenil, mentre que Salou té en habilitació la masia Tous per fer-hi la Casa dels Joves, amb un pressupost que supera els 800.000 euros, quasi quatre vegades el pressupost de la regidoria de Tarragona. El de Cambrils, amb 700.000 euros, també el supera amb escreix. Les previsions, a més, no conviden a l'optimisme, ja que tot indica que enguany també hi haurà una retallada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona