Concurs de cuina amb 40 plats i postres a Peralada
Marcial Hernández va guanyar el primer premi en el concurs de platillos de la Mostra Gastronòmica de Peralada, que va tenir lloc aquest cap de setmana passat. Hernández va ser elegit guanyador pel platillo de galtes de porc i bolets que va elaborar, mentre en l’apartat de postres el primer premi va ser per a Concepció Ponsí, que va guanyar per l’elaboració d’un pastís de melmelada amb figues. El jurat del concurs, que va arribar a la 27a edició, estava format per Jaume Subirós, del motel Empordà; Xavier Sagristà, del restaurant del Castell de Peralada, i també per Salvador Jordà, del restaurant Emporium; l’activista gastronòmic Jordi Àvila; Bernat González, de Collverd, i Joaquim Darnés, de l’Obrador d’en Quimo i de la pastisseria Iris. Els accèssits van ser per a Anna Oliveras Punset, que va cuinar un platillo de vedella rostida, i, en l’apartat de postres, per a Dolors Callís, que va fer un pastís de mel i pinyons. Callis va ser distingida amb un guardó honorífic per haver guanyat les postres els anys 1994, 2012 i 2017.