Societat

El xef Enric Herce i el gastrònom Jaume Fàbrega exploren la cuina mediterrània

En el nou llibre ‘L’Odissea culinària’, repassen la història, receptes, anècdotes i els molts vincles amb plats autòctons

El xef guixolenc Enric Herce –amb més de 40 anys d’ofici i des del 2011 al capdavant del restaurant Aurum, a l’hotel Sallés Cala del Pi de Platja d’Aro– i el gastrònom Jaume Fàbrega –un referent en la matèria a escala internacional– s’han aliat per fer realitat un nou llibre, L’Odissea culinària. Com evoca el títol, hi plantegen set viatges per les gastronomies mediterrànies on no hi falten menús, receptes i el guiatge d’Herce per a la seva preparació, però tampoc el context històric que aporta el coneixement de Fàbrega.

Tots dos van presentar ahir l’obra acompanyats pel cuiner Marc Ribas –del Cuines i el Joc de cartes de TV3–, que es va confessar admirador dels dos autors i va lamentar no haver-hi escrit l’obra “a sis mans”. Herce va explicar que la idea del llibre li va sorgir el 1994, amb la cloenda de la gira d’Un pont de mar blava, de Lluís Llach, i les tres estrelles Michelin a Santi Santamaria, exponent del llegat tradicional al Racó de Can Fabes de Sant Celoni. Tot plegat va donar lloc a una carta amb receptes pròpies de les cultures mediterrànies, que ara, amb Fàbrega, han endreçat. El gastrònom va reivindicar la connexió entre receptes populars de diversos països i cultures, el rol central de la cuina turca, i va insistir a rebutjar el concepte de “dieta mediterrània”, més associat a teràpia per a malalts, en pro del de cuina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Millores a l’abocador clausurat del Ripollès

RIPOLL
societat

El govern dona suport a Barcelona com a Capital Europea del Comerç de Proximitat

Barcelona

Una eina per posar ordre a la distribució urbana de mercaderies

GIRONA
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Núvols al litoral i cel serè a la resta

Barcelona

Els gironins afectats per l’AVE, indignats i resignats

girona

El cervell humà i el llenguatge s’expliquen a Girona

GIRONA

El govern ja preveu les restriccions d’aigua més dures a l’agost

BARCELONA

El Vívid es posa en marxa amb un 72% de les entrades venudes

girona

L’ACA no transvasarà aigua del pantà de Siurana al de Riudecanyes per primer cop

tarragona