Societat

opinió. Regidor de Sostenibilitat Ambiental de Roses

Els vessaments d'El Bulli de Roses

Resposta al senyor Carles Pàramo i Ponsetí, per al·lusions a la meva persona en l'entrevista feta pel diari El Punt en data 15/03/10, en la qual deia: «La segona incoherència és que l'home de confiança de la senyora Casamitjana, en el govern de Roses, Joan Esteve Danés, que, a través de la premsa i quan no era a l'Ajuntament, va estar denunciant repetidament uns falsos vessaments del sistema d'aigües residuals que té El Bulli, a cala Montjoi, per anar contra el nostre govern, ara resulta que tots dos són els grans defensors d'El Bulli.»

 Cal dir al senyor Pàramo que és veritat que jo vaig estar denunciant repetidament uns vessaments del sistema d'aigües residuals que té El Bulli, a la cala Montjoi (1996-1999), però el que no és veritat és que aquells vessaments fossin falsos. Cal tenir en compte que aquells fets foren corroborats en el seu moment per l'actuació de la «Unidad de la Guardia Civil, de Servicio Protección de la Naturaleza (Seprona)», i així ho puc demostrar amb els documents que encara disposo, els quals consten com: Actas de denuncia al Seprona amb dates de 17/06/96, 16/06/97, 04/08/98 i 07/06/99; també disposo d'altres denúncies de la mateixa època, presentades al Departament de Medi Ambient (Delegació Territorial a Girona), a l'Ajuntament de Roses, a diversos diaris, a la Iaeden, fins i tot a la Mesa del Parlament de Catalunya (en dues ocasions). Evidentment també disposo de diverses fotos i vídeos. Quan vaig detectar el problema vaig requerir entre altres mitjans la presència d'aquests agents de Seprona, els quals varen venir quatre anys seguits a la cala Montjoi, a causa de l'aparició d'aquestes filtracions d'aigües negres procedents de la fossa sèptica d'El Bulli a la riera de la cala Montjoi. En aquestes actes hi consta, entre d'altres, que: «A las 13.30 horas del 17/06/96 presenta denuncia, la persona que figura como denunciante: Que tiene que denunciar un foco evidente de infección, producido por una posible fuga incontrolada de líquidos putrefactos producidos por una fosa séptica (posiblemente) en malas condiciones en la playa cala Montjoi de Roses. Preguntado por ( Motivo del acta). Por el lugar donde se encuentra y posibles causas, se encuentra junto a la desembocadura de la Riera que está al lado del restaurante El Bulli. Preguntado (11.30 horas del 04/08/98 ) para que manifieste si tiene algo más que exponer, dice que sí, que sigue creyendo que las instalaciones no reúnen las condiciones adecuadas y que le da la sensación al denunciante que por parte de la administración actúan con cierta pasividad, tanto la autonómica como la municipal. También cree que el problema deriva principalmente del pozo de filtración, que no reúne las condiciones adecuadas. El denunciante se presta tanto a la administración autonómica como municipal para acompañar y mostrar in-situ la veracidad de los hechos denunciados hasta ahora.» Cal dir també que a partir de l'any 2000 El Bulli va acabar instal·lant una petita depuradora (que és el que calia fer des de feia temps) i així es va solucionar el problema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Hospital de Campdevànol ja opera les hèrnies inguinals i crurals per endoscòpia

CAMPDEVÀNOL
mobilitat

Retards a l’R3, R4 i R7 de Rodalies per avaria a Montcada Bifurcació

barcelona
GIRONA

Les havaneres tornen a la catedral per Sant Narcís

girona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Predomini del sol

Barcelona
terrassa

Primer congrés de videojocs independents

Terrassa
LA CRÒNICA
Jordi Ferrer

El cronista ‘premi Nobel’

Societat

Barcelona no entén les ZBE

barcelona
URBANISME

Els jutjats obliguen l’Ajuntament de Girona a pagar més de 673.000 euros pel Mercat de Santa Eugènia

girona

Nissan celebra el 20è aniversari de l’estudi de disseny londinenc amb la presentació del Concept 20-23