Societat

Can Xapes de Cornellà rememora els seus plats emblemàtics

Amb motiu del pri­mer ani­ver­sari de la reo­ber­tura de Can Xapes, el popu­lar res­tau­rant de Cor­nellà del Terri ha orga­nit­zat diver­sos actes. Un va tenir lloc ahir al ves­pre: un home­natge als plats que van donar nom a l’esta­bli­ment en la seva etapa ante­rior. L’equip diri­git pel xef Lluc Quin­tana va ofe­rir als comen­sals un menú espe­cial en què hi havia car­pac­cio a la gamba, peix al forn, bunyols de bacallà i bar­re­ti­nes (pebrots del piqui­llo far­cits de carn). Pel 27 de juny s’ha pre­vist una cata de vins de coo­pe­ra­ti­ves cata­la­nes amb mari­datge de for­mat­ges de Mas Alba.

Funció social

Fun­dat a la dècada de 1940 com a part del cinema Rosa, el res­tau­rant Can Xapes va tan­car dl 2010. Ara fa qua­tre anys va llo­gar el local AD’Ini­ci­a­ti­ves soci­als –una enti­tat giro­nina sense ànim de lucre que tre­ba­lla amb joves en risc d’exclusió social– per fer-hi les pràcti­ques del curs cuina que fan a aquells nois i noies. Des que l’any pas­sat es va reo­brir Can Xapes de cara al públic, s’hi fan les dues acti­vi­tats de manera sepa­rada, tot i que els alum­nes aju­den algun cop els pro­fes­si­o­nals del res­tau­rant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia