Societat

gastronomia

Martin Comamala, millor cuiner del Gastronomic Forum

Lluís Costa, de la pastisseria Vallflorida Xocolaters de Sant Esteve de Palautordera guanya el concurs de Millor Panettone Artesà

El saló tanca amb la visita de 18.500 professionals

El Cuiner Gastronomic Forum 2023 ha estat Martin Comamala (539 Plats Forts, Puigcerdà) i en la categoria de Sostenible l’afortunada ha estat Gessamí Caramés Meleta de Romer (L’Ametlla de Mar). D’altra banda, un altre premi pel que hi havia molta expectació era qui guanyaria el VIII Concurs Millor Panettone Artesà 2023, que organitza l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. I aquest ha estat Lluís Costa, de la pastisseria Vallflorida Xocolaters de Sant Esteve de Palautordera.

El saló de referència de l’hostaleria, la gastronomia i el foodservice organitzat per Fira de Barcelona tanca avui –la darrera activitat ha estat un showcooking del xef Albert Adrià, del restaurant Enigma, que té una estrella Michelin – la seva quarta edició amb un increment del 20% del nombre d’empreses expositores respecte a la darrera edició, i l’assistència de 18.500 professionals. Gastronomic Forum Barcelona 2023 ha incidit en la importància de la biodiversitat a la cuina, com ha quedat palès en bona part de les més de 120 ponències programades durant tres dies, de la mà de prop de 200 experts i 55 Estrelles Michelin. Josep Alcaraz, codirector de Gastronomic Forum Barcelona, destaca que “aquesta edició s’ha confirmat com la més gran de la història, fins i tot hem superat les previsions. Hem incrementat les xifres tant d’expositors com de visitants, i també d’assistència a les activitats, amb un alt grau de satisfacció per part de tots els participants. A més, les empreses han notat una millora substancial de la qualitat dels visitants, amb un major volum de compra”.

Entre els xefs d’estrella Michelin que han brillat amb llum pròpia aquestes jornades hi ha, sens dubte, els germans Roca, de El Celler de Can Roca de Girona, que dilluns van fer una showcooking per explicar el seu compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat i van assegurar que avui, la seva és una cuina “de consciència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA