Societat

The Tyets i Stay Homas, reclams musicals del Temps d’Espàrrecs

Pagesos, restaurador, entitats i Ajuntament s’uneixen per mostrar el producte estrella de l’horta gavanenca

Enguany, The Tyets i Stay Homas seran el reclam musical del Temps d’Espàrrecs, la celebració que s’estendrà entre el 25 d’abril i el 5 de maig i que tindrà com a epicentre la Fira d’Espàrrecs. La principal festa de Gavà aplega pagesos, restauradors i entitats, que, en col·laboració amb l’Ajuntament, conviden a tastar l’espàrrec blanc, el producte més emblemàtic de l’horta gavanenca.

Una dotzena de pagesos cultiven aquest producte durant poc més de dos mesos. Des de fa gairebé un segle s’exposa a la fira de Gavà, que enguany compleix la 69a edició. El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, ha expressat aquesta matí en la presentació del programa la seva il·lusió per celebrar el centenari, tot i que “no hi ha relleu generacional”. La reducció de pagesos es compensa per la implicació d’altres sectors, com l’associatiu i el gastronòmic, ha valorat, i ha posat l’èmfasi el paper de l’Ajuntament, “el pal de paller” de la celebració.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha destacat que “hi ha una tradició ferma de posar en valor el nostre producte agrari, el nostre estimat espàrrec”. Una exhibició que havia tingut format de fira de cap de setmana i que, arran de la pandèmia, es va estendre amb un programa més ampli, en què participen unes 30.000 persones. L’apartat musical inclourà també les actuacions de Varry Brava, Maruja Limón, Soulmates, Cash Caravan i un tribut als Hombres G. La fira es farà el cap de setmana del 3 al 5 de maig a la plaça Jaume Balmes, i tindrà com a punt fort la mostra agrícola, amb espectaculars paneres de verdures i llavors. Entitats locals i centres educatius faran també paneres, fora de concurs. El 4 de maig serà el torn de la mostra d’entitats, i hi haurà també mercat de pagès.

Una vintena de restauradors oferiran diferents versions de l’ús de l’espàrrec blanc. Hi haurà tallers de gastronomia i degustació de platets el cap de setmana de la fira. A més, a partir del 25 d’abril es podrà degustar menús temàtics als restaurants adherits al GastroGavà a la Carta. Àngel Marín, president del gremi de restauradors, ha expressat el compromís del sector per difondre l’espàrrec blanc. “No podem permetre que Gavà perdi un producte tan representatiu”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mataró exigeix a la Generalitat que acceleri el nou sociosanitari

Mataró
societat

La piscina municipal de la Devesa s’obrirà dimecres 12 de juny

girona
salut

Les proves del son arriben a l’atenció primària de la Garrotxa

olot

Les obres de millora de la C-153 des de Sant Esteve d’En Bas i Osona, en marxa

SANT ESTEVE D’EN BAS
SALUT

El Santa Caterina incorpora noves tecnologies per al tractament de les varius

SALT
societat

Un estudi del Clínic relaciona els pics de temperatura amb un increment dels suïcidis

barcelona
societat

Badalona declara nul·les les ajudes als afectats de l’esfondrament del carrer Granada

Badalona
EQUIPAMENTS

Canvien l’enllumenat del camp de futbol del Pla de Salt

SALT
Urbanisme

Collboni es grava circulant en bici per un carrer on va prohibir-les

Barcelona