Societat

gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

Dues escoles de cuina –l’Escola d’Hostaleria d’Osona, de Tona, i l’Escola d’Hostaleria del Pallars, de Sort– s’han incorporat per primer cop al col·lectiu Slow Food Catalunya. Els dos centres formatius han estat acceptats a l’Slow Food, igual que el menjador escolar l’Escola Tiziana, de Tiana, al Maresme, i cinc restaurants: el Marghe 1889, pizzeria gurmet que té locals a Terrassa, Girona i Lloret de Mar; el Deltaic, de la Cava-Deltebre; el Cúmul, de Montblanc; Les Nenes Bar, de Canet de Mar, i Yumyum, de Sant Esteve del Monestir, al Rosselló.

En un acte fet aquest dilluns a Sant Sadurní d’Anoia, apadrinat per la xef Carme Ruscalleda i presidit pel conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, es van entregar les plaques als nous membres del col·lectiu. “La incorporació al segell de dues escoles d’hostaleria és una gran novetat i representa un gran pas, ja que reconeix el treball fet per aquestes cuines on es forma els joves que en el futur poden marcar la cuina professional catalana”, manté el col·lectiu. Slow Food Catalunya està format per 53 restaurants, dues escoles de cuina i 25 menjadors escolars; el darrer a incorporar-s’hi ha estat el de l’escola de Tiana. En la trobada d’aquesta setmana, aquesta associació ecogastronòmica –que no té ànim de lucre i que va néixer per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos de proximitat a Itàlia el 1989 i actualment ja és a 122 països– ha anunciat l’edició de la primera Guia Slow Food Catalunya, que sortirà publicada al mes de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Medi ambient

L’Atles de biodiversitat de Barcelona incorpora 450 noves espècies

Barcelona
Salut

La calor incrementa el risc d’hospitalització per trastorns metabòlics i obesitat

barcelona

Creu Roja va atendre a les comarques gironines 32.263 persones en el 2023

GIRONA

El Consorci de Solius revisa a l’alça les tarifes per eixugar el dèficit pels tancaments

SANTA CRISTINA d’ARO

La unitat d’hospitalització a domicili del Trueta arriba als 200 pacients atesos en els set mesos

GIRONA

Augment de les franges de protecció d’incendis i del pressupost a Sant Cugat

Sant cugat del Vallès

La Societat Cercle Calongí celebra el seu centenari

CALONGE i ST. ANTONI

La sequera afecta 66.500 hectàrees de boscos, el doble que les del 2022

BRUNYOLA
enogastronomia

Els millors vermuts semidolç i semisec del món són de Lleida

Lleida