Societat

gastronomia

La Sartoria Panatieri es manté en el podi com a segona millor pizzeria d’Europa

La pizzeria La Balmesina passa a ser la número 9 europea

La nova llista de les millors pizzeries d’Europa es va donar a conèixer en una gala ahir a la nit a Madrid

La Sartoria Panatieri de Barcelona, dirigida pels xefs Rafa Panatieri i Jorge Sastre, ha estat distingida com la , segona millor pizzeria d’Europa per la llista 50 Top Pizza Europa 2024, que es va donar a conèixer ahir al vespre. Fins ahir, aquesta pizzeria estava en el número 1 de la llista europea i en el número tres mundial, segons, sempre, aquest prestigiós prescriptor gastronòmic.

Entre els deu primers d’aquesta 50 Top Pizza Europa 2024 també hi ha la Baldoria , de Madrid, que l’han situat en la cinquena posició, i la La Balmesina de Barcelona, que ha quedat en novena posició. La pizzeria Gasparic de Girona ha guanyat el premi ‘One to Watch 2024’ (el negoci per tenir en compte).

Per cert, que la nova novena millor pizza del món, La Balmesina (mans dels xefs Massimo Morbi, Alessandro Zangrossi i Mattia Ciresola) i situada, com diu el seu nom, al carrer Balmes, ha pujat molts llocs a la llista ja que fins ahir era la número 50.

La llista es va donar a conèixer ahir al vespre després d’una gala que es va fer a Madrid i on la pizzeria londinenca Napoli on the Road de Michele Pascarella es va convertir en la nova millor pizzeria d’Europa aquest 2024, segons 50 Top Pizza, arrabassant el primer lloc a la pizzeria barcelonina.

Igualment Panatieri i Sastre van dir estar molt contents i que el seu reconeixement, la clau per estar entre els tres primers d’Europa és “fer les coses tan bé com sigui possible” i ser fidels a la seva “filosofia”. Sastre i Panatieri, a banda de dues pizzeries Sartoria Panatieri a la capital catalana, tenen un restaurant on cuinen amb brasa, al carrer Sèneca de Barcelona i estan a punt d’obrir un establiments d’entrepans d’autor que es dirà Molla.

A més a més han estat “fitxats” per l’Hotel de cinc estrelles Mandarin Oriental perquè durant uns mesos, d’ara i fins a final d’any, muntin un restaurant pop-up (efímer) al restaurant Blanc d’aquest hotel, amb una selecció de les seves millors pizzes i carns a la brasa. Pels dos xefs, un brasiler i l’altra madrileny que es van conèixer a El Celler de Can Roca, el més important de la seva cuina és la seva “ filosofia!, de treballar només amb productes locals de proximitat i de temporada. Els seus subministradors son petits productors, tan siguin de carn com de verdures, formatges o altres ingredients.

50 Top Pizza World

Per saber quina pizzeria aconseguirà ser la primera del món haurem d’esperar poc. La gala on s’anunciarà es farà el 25 de juny a Nova York.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

L’Institut Ca n’Oriac de Sabadell, premi Baldiri Reixac a l’escola transformadora

L’Espluga de Francolí
SOCIETAT

Tallers i signatura d’autors en la Fira del Llibre Infantil i Juvenil

girona
Mobilitat

Cadena humana per demanar la connexió en metro de la Trinitat Nova i la Trinitat Vella

Barcelona
MEDI AMBIENT

Recullen 230 quilos de brutícia en dues hores a la platja de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Compres a l’aire lliure a la Botiga al Carrer de Girona

girona

En marxa el comissionat per impulsar els estudis universitaris

figueres
Trànsit

Setanta multes a usuaris de patinet a Vilafranca en dues setmanes

Barcelona
infraestructures

Millores al polígon de Cardona en l’accés sud de la carretera C-55

Cardona
mobilitat

Calafell reclama que la C-32 es cobreixi al coll de l’Argila

CALAFELL