Societat

"La mili era un lloc on tothom buscava tenir influències"

L'olotí Esteve Roura i Punset va escriure fa 15 anys el llibre L'Edat burral sobre el seu servei militar –des que va conèixer el destí fins que es va llicenciar– als anys 50 a "l'Àfrica", tal com s'hi refereix.

El títol es desprèn d'una frase que li deia el seu pare quan feia alguna beneiteria sense sentit: "Estàs a l'edat burral...".

Roura, de 80 anys, no se sent "marcat per la mili" però reconeix que l'acumulació d'històries el va impulsar a escriure aquest primer llibre i des d'aleshores any rere any en fa altre sobre diferents temes autobiogràfics. Els edita a casa, els porta a enquadernar i corregir fora, i els regala per Nadal a la família. Aquest any ha volgut ampliar L'Edat burral per afegir-hi algunes reflexions i apunts sobre el seu pare i els seus fills, dos dels quals es van lliurar de la mili per excedent de contingent.

El servei militar obligatori de Roura a Segangan (Melilla), convertit en llibre, centra el tercer vídeo de la sèrie Marcats per la mili de l'AVUI.cat. Al maig es compliran deu anys de l'aprovació de la llei 7/1999, que va ordenar suspendre el servei militar obligatori.

Si formeu part d'aquestes generacions marcades per la mili i ens voleu explicar la vostra experiència –per haver fet el servei o perquè no el vau fer, perquè vau lluitar per abolir-lo o perquè vau escapolir-vos-en amb una malaltia fingida...–, escriviu-nos un correu electrònic a l'adreça avuicat@avui.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.