Societat

Carme Ruscalleda celebra els 20 anys del Sant Pau

La xef reuneix gairebé 500 convidats al seu restaurant de Sant Pol

Carme Rus­ca­lleda va fer ahir festa grossa a casa seva, el reco­ne­gut res­tau­rant Sant Pau de Sant Pol de Mar per cele­brar els 20 anys de la seva ober­tura, l'1 de juliol del 1988. La cui­nera feia trampa, perquè amb una suma ràpida es veu fàcil­ment que ja són 21 els anys que fa que fun­ci­ona "però hem neces­si­tat un any sen­cer per fer els deu­res", deia ahir a la tarda, ria­llera i atra­fe­gada moments abans que comen­ces­sin a arri­bar els 470 con­vi­dats pre­vis­tos que van inun­dar el local, el porxo i fins i tot el garatge.

Per a la xef "fer els deu­res" vol dir pre­pa­rar l'esde­ve­ni­ment com cal amb detalls tan lla­mi­ners i lli­gats als ani­ver­sa­ris com un cava i un lli­bre com­me­mo­ra­tiu. O sigui que, en lloc de rebre regals, ha estat la mateixa Rus­ca­lleda qui s'ha auto­ho­me­nat­jat amb dues peti­tes joies "líqui­des i sòlides".

Al cava i al lli­bre els ha posat un nom curiós, CR20, que per a alguns sóna a avant­guarda i per als més gra­ci­o­sos a Cris­ti­ano Ronaldo. "De Ronaldo, res de res, això vol dir Carme Rus­ca­lleda vint anys!", acla­reix la xef dona que més estre­lles Mic­he­lin aca­para al món. A les tres del Sant Pau s'hi sumen les dues del seu homòleg de Tòquio. Ahir no va poder ser a la festa el seu equip del Japó, tot i que sí que hi era el cònsol del país, però la presència del món nipó és ja indis­so­ci­a­ble de la seva cuina i vida. Fins i tot el lli­bre CR20 s'ha edi­tat també en japonès, a més d'anglès, català i cas­tellà. Hi repassa la història del seu esta­bli­ment a fons, i ho fa a par­tir de 40 recep­tes. N'hi ha 20 que firma la casa i 20 més que arri­ben de la mà d'artis­tes que admira: 10 que ha cone­gut aquí (Sabina, Ser­rat, Boris Iza­guirre, Pere Vila...) i 10 de japo­ne­sos.

Els con­vi­dats, entre els quals Fer­ran Adrià i el con­se­ller Joa­quim Llena, van poder degus­tar-los ahir en un com­plet bufet men­tre pre­gun­ta­ven a la xef pel seu futur imme­diat: la inau­gu­ració a finals de novem­bre del res­tau­rant Moments del nou hotel Man­da­rin de Bar­ce­lona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.