Societat

JOSEP MARIA PELEGRÍ

CONSELLER D'AGRICULTURA

“Hem de guanyar en eficiència”

“El seu caràcter abrupte li dóna un gran potencial per a la conservació”

“Els parcs naturals no han de patir més que cap altre àmbit”

Una de les primeres visites institucionals que el conseller d'Agricultura Josep Maria Pelegrí, ha fet a les Terres de l'Ebre, ha estat precisament al parc natural dels Ports. Va ser al març, amb motiu de la inauguració del centre d'informació de Prat de Comte. Dels Ports, Pelegrí en destaca el caràcter “abrupte”, el que explica que hagi sofert una menor transformació respecte d'altres espais protegits. “Això li dóna un gran potencial per a la conservació d'hàbitats i espècies”, diu.

S'ha produït un canvi de govern: hi haurà canvis en la gestió dels parcs naturals de Catalunya?

“Catalunya és un model, per al conjunt de l'Estat i per a altres països, de bona gestió dels espais naturals protegits, però hem de millorar-lo i treballar més per fer compatibles la preservació dels valors naturals amb el teixit social del territori. La gestió dels espais naturals protegits incideix de manera molt directa sobre cada territori i per això n'hem d'afavorir el desenvolupament econòmic. Hem de treballar per conservar els valors naturals amb la finalitat última de potenciar les activitats tradicionals de la zona i no pas de limitar-les.”

Com afectaran als parcs naturals les retallades?

“Els parcs naturals no han de patir més que cap altre àmbit. La gestió dels espais naturals protegits comporta lògicament una despesa, però també molts guanys a la societat. Ara, més que parlar de retallades, és el moment de parlar de guanyar en eficiència.”

Quines seran les actuacions prioritàries que el seu departament pensa tirar endavant en aquest espai?

“Estem estudiant la implantació, en el conjunt de parcs de Catalunya, d'eines com la marca Parcs, la Carta Europea de Turisme Sostenible, i accions per posar en valor el patrimoni natural mitjançant centres d'interpretació, itineraris de natura i educació ambiental.”

Creu que el parc dels Ports té possibilitats de ser parc nacional? Alguna vegada s'havia posat el tema damunt la taula...

“Històricament sempre s'ha identificat aquest espai amb un dels espais naturals de Catalunya amb més potencialitat per esdevenir Parc Nacional. Tot i això, en aquest moment el departament considera prioritari consolidar el sistema d'espais naturals protegits que ja té Catalunya.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La lluita contra el VIH no afluixa

Barcelona
infraestructures
rodalies

Cobrir les vies del tren a Montcada costarà 621 milions

barcelona

Amplien la comissaria conjunta de Banyoles

Banyoles

Fil a l’agulla a Girona per millorar l’atenció al públic i treballar pel dret a la ciutat

girona

Canvi d’ample ferroviari per a l'alta velocitat de Vandellòs a la Canonja

barcelona

#StopJJOO denuncia la inversió en neu produïda tot i la sequera

La Molina (Alp)
Olot

Nova protesta dels sanitaris de l’hospital

Solidaritat

Una opció de futur

SALT
Guanyem vol uns comptes més participatius

Guanyem vol uns comptes més participatius

girona