Urbanisme

Llum verda al planejament d’un gran parc al voltant de l’Estany de la Poma de l’Escala

Tindrà 6 hectàrees i potenciarà l’eix de vianants i bicicletes que connecta el passeig de Riells amb l’estany

La Comissió territorial d’Urbanisme de Girona ha emès informe favorable a la modificació del planejament municipal de l’Escala que permetrà crear un gran parc al voltant de l’Estany de la Poma, esponjar l’entorn de l’església i qualificar com a equipaments dues finques de la plaça de les Escoles. El nou parc tindrà una superfície de 6 hectàrees, amb una làmina l’aigua d’1,14 hectàrees, i potenciarà l’eix de vianants i bicicletes que connecta el passeig de Riells amb l’estany. Pel que fa al sòl residencial previst al voltant de l’estany, disminueix dels 231 habitatges previstos inicialment als 179.

D’altra banda, part del sostre que es preveia destinar a ús residencial tindrà ara usos hotelers. Precisament, un dels altres objectius de la proposta és potenciar i millorar el model turístic del municipi, d’acord amb el Pla estratègic de turisme de Catalunya.

També es redueix l’espai previst per a vialitat. La circulació de vehicles es concentrarà a la xarxa perimetral del parc, formant una anella entre l’avinguda Montgó i els carrers Cossis, Mallols i Camp Rabassa.

Pel que fa a l’entorn de l’església, es busca esponjar creant tot un conjunt de places al seu voltant que permetin un recorregut a peu per contemplar-lo. La gran part de les finques afectades ja són de titularitat municipal, excepte dues privades, que s’expropiaran. Finalment, dues finques de propietat municipal situades a la plaça de les Escoles, s’inclouran al sistema d’equipaments.

Ampliació del CAP de la Bisbal

D’altra banda, la comissió ha aprovat definitivament una modificació del planejament municipal de la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) que permetrà ampliar el CAP més enllà del que ja es preveia.

L’actual CAP té una superfície de 1.225 metres quadrats, distribuïts en tres plantes. El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) ja preveu una ampliació amb un solar adossat a la paret nord del centre, el que comportaria un increment de la superfície construïda en uns 900 metres quadrats. Tot i això, es necessitarien uns 1.431 metres quadrats de sostre d’ampliació per satisfer les necessitats actuals i futures del centre sanitari plantejades pel Servei Català de la Salut, incloent l’espai per a vehicles.

Com que l’actual emplaçament del CAP es considera adequat, la solució que impulsa l’Ajuntament és destinar a equipament públic tota l’illa delimitada pels carrers de Marcel Rallo, Frederica Montseny, l’Aigüeta, Pau Casals i Dr. Robert. Part de l’equipament serà per ampliar el CAP, amb un sostre màxim de 2.250 metres quadrats, i la resta s’integrarà al conjunt de Torre Maria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIÓ

Interins de la Generalitat volen esmenar el concurs de mèrits

Societat

Obres a la Via Laietana: l’Abdul no en té la culpa

barcelona
SOCIETAT

Una setantena d’evacuats en un incendi a Sant Adrià de Besòs

FRANCESC CAYUELA
PRESIDENT DEL GRUP EXCURSIONISTA I ESPORTIU GIRONÍ (GEIEG)

“Al GEiEG l’avala una manera de fer”

GIRONA
MARIÀ FORTUNY

El fortunyisme, un canvi del preciosisme a l’impressionisme

GEMMA HORTET
Nutricionista energètica

“Som muntadors de plats. Hem de recuperar el gust per cuinar”

barcelona

La interacció en català a les xarxes socials cau al 24,1%

Barcelona

Torna el festival gai Circuit Barcelona

barcelona
Jaume Vicens Vives serà fill adoptiu de Roses

Jaume Vicens Vives serà fill adoptiu de Roses

ROSES