Societat

La recepta

Delícia salada de Ponent

COCA DE RECAPTE També anomenada coca de samfaina o d'escalivada, és un producte tradicional que aprofitava les verdures de l'hort de casa

La llegenda diu que aquesta delícia de Ponent, també present a les comarques tarragonines i a Mallorca, va ser influència decisiva de l'avui globalitzada pizza napolitana. Consisteix en una massa prima sobre la qual s'aboquen verdures de l'hort escalivades (pebrot i albergínia, però s'admeten variants) amb arengada (o llangonissa) de regal. A cada poble i a cada forn la fan a la seva manera. Tenen nom les de Camarasa, Balaguer, Tàrrega i Lleida. Però anirem al forn de cal Vilella, a Vallfogona de Balaguer (Noguera), de pasta finíssima i amb la verdura escalivada amb forn de llenya: insuperable.

david marín

Recepta:
Cal Vilella. c/ Major, 73 Vallfogona de Balaguer
INGREDIENTS:
Fem la massa amb farina, sal, aigua i oli d'oliva, i la refredem. A part, escalivem els pebrots i les albergínies. Estenem la massa ben fina amb un rodet, la posem al forn i hi afegim les verdures tallades en tires.
La Josefina, del forn de cal Vilella de Vallfogona de Balaguer, amb les coques a punt per als clients. Van molt buscades i li'n vénen a comprar, fins i tot, clients de fora de la comarca de la Noguera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell