gastronomia

Chavela, un restaurant original a La Gornal

El restaurant va néixer l'any 1990, de la passió que Francesc Ferrero i la seva dona tenen pel món de la gastronomia, i l'establiment ret homenatge a Chavela Vargas la força i cançons del qual els ha inspirat en moltíssims moments. S'ofereix una cuina tradicional i de mercat, amb tocs de modernitat, molt ben presentada, en un ambient familiar i entre les parets d'una vella casa del poble, en les quals Chavela murmura tradició i amaga secrets únicament revelats per aquells que les visiten: «la música no té fronteres, però sí un final comú: l'amor i la rebel·lia.» (Chavela Vargas). La decoració és molt singular i combina el rústic amb el modern. Al capdavant del menjador hi ha Rolando Roys, que també és propietari, amb Francesc Ferrero, que s'encarrega dels fogons, amb el suport de Hector. En total disposa de 3 menjadors (1 per a fumadors) amb una capacitat per a uns 50 comensals. El celler té una trentena de referències. Francesc Ferrero es va formar en l'Escola d'Hostaleria de Cambrils, i amb el pas dels anys va col·laborar i va adquirir experiència en diferents restaurants d'Espanya, França i Nova York. Es considera un gran amant de les receptes tradicionals de l'àvia (sopa de ceba) i de la cuina més moderna (va crear el «cafè amb llet sòlid per mullar en un croissant líquid»).

Entre les seves especialitats culinàries podem esmentar l'amanida Chavela. mesclum, fruits secs, espurnes de formatge de cabra, fruites de temporada i confitura de tomàquet, 10,00 €; carpaccio de vedella amb espurnes de parmesà i emulsió de cítrics, 9,50 €; timbal de l'hort i muntanya gratinat amb formatge de cabra i vinagreta d'olivada, 10,00 €; arròs de rocafort amb daus de verdures saltejades,10,50 €; arròs negre amb tinta de calamars i fruits del mar, 14,50 €; salmó d'Islàndia al forn amb salsa beixamel suau i textura de 4 formatges, 11,00 €; filet turnedó de vedella en crosta de 3 pebres, reducció de Merlot amb parmentier de patata i confitura de ceba, 21,00 €; ànec confitat sobre un niu de patates, prunes, pinyons i confitura de fruites, 12,00 €; rul·los de conill farcit a la salsa antiga, 11,00 €. A l'hora de les postres, negra temptació. suflé de xocolata amb gelat de vainilla de Madagascar, 6,50 €; lemoncham, gelat de llimona i cava, 6,00 €; brownie de la casa sobre salsa anglesa i reducció de maduixes, 6,50 €. El restaurant també té un menú setmanal de 14,95 euros i un menú degustació de 25,00 euros. El vi de la casa és el Avgvstvs Merlot Syrah.

Direcció: Carrer Porxada, 6. 43729. La Gornal. Telèfon: 977670255 Horari: Obre de dilluns a diumenge cada migdia i divendres i dissabte a la nit Serveis: American Express, 4B, Diners, Màster Card, 6000, Visa. Aire condicionat. Aparcament gratuït. 2 menjadors privats per a 25 i 14 persones Correu electrònic: chavela@chavela.org Web: www.chavela.org


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt